Hans van der Togt drinkt niet langer één fles wijn per dag

Hans van der Togt was lange tijd de mannelijke evenknie van Bonnie St. Claire, maar de tv-dino heeft zijn alcoholprobleem inmiddels onder controle. Dat vertelt hij in gesprek met het AD.

Hans van der Togt © EO

Al zijn hele leven vecht Hans van der Togt met een alcoholverslaving. De jaren dat hij in het doodstille Friese plaatsje Achlum woonde, hielpen niet mee. Hij gaf in 2016 een interview aan het AD, waarin hij vertelde erg eenzaam te zijn, maar de drank ‘redelijk onder controle’ te hebben. “Ik haal ‘s ochtends één fles wijn bij de Spar. Die ene fles is echt genoeg.”

Geen Bonnie meer

Inmiddels staat Hans iets minder vaak bij de glasbak, vertelt hij in het AD. “Ach, ik drink nog best een glaasje wijn, maar heel gecontroleerd. Niet meer in die hoeveelheden van toen.”

Hij voelt zich ook gelukkiger nu hij weer is terugverhuisd naar Amsterdam. “Daardoor valt het met de eenzaamheid ook weer reuze mee. Ik heb geen partner, maar wel een hartstikke leuke hond.”

Wel wordt hij nu erg beperkt door het coronavirus. “Maar dat is voor iedereen een vreselijke tijd. En gelukkig is er licht aan het einde van de tunnel. Ik hoop dat 2021 een vrolijk jaar gaat worden.”

De Kist

Hans van der Togt was begin vorig jaar nog te gast in het EO-programma De Kist, waarin hij vertelde over zijn alcoholprobleem. De hele uitzending ziet u hier, een fragment onderstaand.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen