Nikkie Plessen wil dat overheid ook Albert Heijn en Etos aanpakt

Nikkie Plessen vindt dat de overheid de verkoop van niet-essentiële producten in essentiële winkels als Albert Heijn, Etos en Kruidvat ook moet aanpakken. Dat heeft ze vanmorgen gezegd in Goedemorgen Nederland.

Nikkie Plessen © WNL

Vanwege de strenge coronalockdown moeten alle niet-essentiële winkels in ons land de deuren een maand lang sluiten. Het verbaast Nikkie Plessen dat er nog wel allemaal niet-essentiële meuk in de schappen van bijvoorbeeld Albert Heijn ligt. Ze maakte daar gisteren een geestige video over die ze heeft gepubliceerd op haar socials (zie onderstaand).

Frustratie

Nikkie laat in het filmpje zien met wat voor rommel ze allemaal uit de Albert Heijn komt lopen, waaronder een kersttrui, sokken en een knuffel. Ze lichtte haar ergernis vanochtend toe in het tv-programma Goedemorgen Nederland van omroep WNL, waar ze te gast was om het nieuwe seizoen van Dragons’ Den aan te kondigen.

De mode-ontwerpster: “De supermarkten zoals een Albert Heijn verdienen op dit moment gouden bergen. Om de frustratie bij de kleine winkelier weg te nemen: zorg ervoor dat je die bijhandel, zoals truien, sokken en sloffen, even niet verkoopt, zodat er gewoon geen irritatie ontstaat en we het met z’n allen samen gaan doen.”

‘Haal het weg!’

Albert Heijn moet hier gewoon gehoor aan geven, vindt ze. “Vooral bij wat kleinere ondernemers die geen webshop hebben, zit er best wel veel frustratie dat ze zien dat essentiële winkels, zoals Kruidvat, Etos en Albert Heijn, wel gewoon handschoenen, sloffen en dat soort niet-essentiële zaken verkopen.”

“Er zijn wel skiwinkels dicht, er zijn wel schoenenwinkels dicht die ook die sloffen verkopen. Daar zit een kleine frustratie. Dan denk ik, zeker een grote zaak als Albert Heijn die een waanzinnig jaar gaat afsluiten, van: jongens, haal die niet-essentiële dingen even weg. Dan wordt de frustratie bij de kleine ondernemer minder en kunnen we er met z’n allen echt voor gaan.”

Action en Wibra

Nikkie deelt ook een sneer uit aan niet-essentiële winkelketens die met handige foefjes toch open probeerden te blijven. “De Wibra, de Hema, de Action: jongens, jullie zijn gewoon geen essentiële winkel, leg je erbij neer. Ik snap dat je ondernemer bent en wil knallen in deze maand, maar ik denk niet dat dit het juiste moment is.”

Zelf houdt Nikkie zich naar eigen zeggen wel aan alle coronaregels, waaronder het bezoekersmaximum tijdens kerst. “Ja, dat moet ook wel. Gelukkig mogen er dan 3 mensen komen. We moeten dit nu met z’n allen doen. Gevoelsmatig zijn we er bijna, omdat we allemaal dat vaccin in ons hoofd hebben. Laten we er dan ook echt met z’n allen voor gaan en hopen dat dit zo snel mogelijk weg is en dat we weer een mooi jaar krijgen.”

En wat vindt ze ervan dat de overheid het IT-systeem voor het vaccinatieprogramma nog niet op orde heeft? “Ik vind het wel vreemd dat een land als Nederland zijn computersystemen niet op orde heeft. Ik bedoel: dat is toch wel de basis waar het mee begint en we wisten dat dit eraan zat te komen, dus ik vind dit wel slordig.”

Filmpje

Het filmpje van Nikkie:

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen