René Froger neemt Natasja mee naar Sterren op het Doek

René Froger maakt zaterdagavond niet alléén de keuze uit de drie portretten die van hem geschilderd worden in Sterren op het Doek. Hij kreeg van de programmamakers namelijk toestemming om zijn vrouw Natasja mee te nemen naar de onthulling.

René Froger Foto: RTL

Sterren op het Doek is een programma waarin elke week een andere BN’er wordt geportretteerd door drie verschillende kunstenaars. Aan het eind van de aflevering moet de ster een keuze maken: één van de drie schilderijen mag mee naar huis. Een lastige keuze en die kon René Froger niet alleen aan.

Natasja helpt mee

René Froger heeft daarom met de makers afgesproken dat Natasja mee mocht komen naar de onthulling. “Je hebt Natasja nodig gehad om een schilderij uit te zoeken, hè? Dat is nog nooit eerder voorgekomen”, legde Beau van Erven Dorens hem gisteren voor in de dinsdagaflevering van Beau (zie fragment op RTL-site).

Zonder Natasja wilde René niet. “Het was het eerste wat ik eigenlijk wel zei. Ik ken het programma en wist: als er iets moois is, dan wil je het mee naar huis nemen en dan ben je er trots op. Ik was bang dat als ik thuis zou komen met een mooi schilderij, dat zij zou zeggen: ‘Wat heb jij nou?’ Ik heb meteen vanaf dag één gezegd: ‘Laat Natas nou met me mee gaan, dan kan ze meebeslissen.’”

MAX ging akkoord

Beau: “Het is ook een beetje makkelijk. Je moet toch zelf die beslising durven nemen?”

René: “Zij is natuurlijk het belangrijkste mens in mijn leven, maar we hebben een mooi huis en als ik dan zoiets moois heb, wil ik het ook echt ophangen en voor hetzelfde geld zegt ze tegen mij: ‘Wat heb je nou uitgezocht!’”

Özcan Akyol, de presentator van het programma, zegt: “Het werd inderdaad voorgesteld. Mijn afweging om ermee akkoord te gaan, was: ik wilde die dynamiek gaan zien tussen die twee. Van: wie is in charge op het moment dat ze drie schilderijen hebben waar ze uit kunnen kiezen?”

En wie was in charge: “Op een gegeven moment schoof hij het wel heel erg naar Natasja toe. ‘Kies jij maar’, zei hij.”

Zaterdag op tv

Sterren op het Doek met René Froger is zaterdagavond om 20.40 uur te zien bij Omroep MAX op NPO 2. Er volgen daarna nog twee afleveringen: een met Paul Witteman en een met Tom Egbers.

De eerste vijf afleveringen waren met Eva Jinek (1.033.000 kijkers), Adriaan van Dis (829.000 kijkers), Janny van der Heijden (940.000 kijkers), Gerard Cox (827.000 kijkers) en Clairy Polak (742.000 kijkers).

Lees ook: René Froger (60) in Boulevard: ‘Vanavond seks met Natasja!’ (6 november)

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen