Twan Huys: ‘Ik ben in de lente weer volop op televisie’

Twan Huys is in de lente van 2021 weer volop te zien op de Nederlandse televisie. Hij verschijnt dan met twee tv-programma’s op de publieke netten. Dat vertelt hij aan het AD.

Twan Huys Foto: VPRO

Ruim anderhalf jaar na zijn gigantisch mislukte commerciële avontuur bij RTL, is Twan Huys in de armen gesloten door KRO-NCRV. Hij heeft een exclusief contract getekend bij de omroep en dat betekent dat de presentator voorlopig onder de pannen is. De kijker zal in de lente niet om zijn tv-comeback heen kunnen.

Dubbel op tv

Twan Huys is in de lente te zien met twee tv-programma’s. “Ik ben bezig met de documentaireserie Waarde van de aarde over allerlei grondstoffen waar we niet zonder kunnen. Wonderbaarlijk genoeg lukte het op reis te gaan met een klein clubje naar onder meer Frankrijk, Zwitserland, Duitsland en België.”

Het eindresultaat krijgen we over een paar maanden al te zien, net als Twans oude tv-klassieker College Tour. “Ik verheug me op de uitzendingen vanaf april volgend jaar, en op een nieuwe serie van College Tour, vanaf mei.”

Geen last van corona

Twan prijst zich gelukkig dat hij in zijn professionele leven nauwelijks hinder ondervindt van corona. “2020 is natuurlijk een afschuwelijk jaar voor iedereen die ziek is geworden en erger. Tot mijn verbazing heb ik er tot nu toe doorheen kunnen slalommen.”

“Journalistiek gezien was het een interessante tijd waarover ik mooie gesprekken kon voeren bij Buitenhof. Ook heb ik verslag gedaan van de Amerikaanse presidentsverkiezingen vanuit New York. Een logistieke nacht­merrie, maar gelukkig lukte het en zaten we in de stad op het moment dat het aantal besmettingen vrij laag was.”

Het AD-artikel waarin tien BN’ers terugblikken op het afgelopen jaar kunt u hier lezen.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen