John de Mol komt niet met tegenhanger van RTL’s Videoland

John de Mol werkt met zijn Talpa Network niet aan een tegenhanger van Videoland, de razendpopulaire videodienst van concurrent RTL. Dat zegt Paul Römer, een van zijn directeuren.

John de Mol Foto: William Rutten

RTL heeft met Videoland hét Nederlandse alternatief voor Amerikaanse videogiganten als Netflix en Amazon in handen. Het mediabedrijf is daarmee behoorlijk toekomstbestendig. Daarentegen richt Talpa zich nog altijd voornamelijk op ‘oude’ media als radio en televisie. Waarom wordt daarvoor gekozen?

Enorm veel geld

Volgens Paul Römer, de radio- en tv-baas van Talpa, is een eigen video-on-demand-dienst te kostbaar én is de markt verzadigd. “Als je kijkt naar video on demand: als je dat spel wil spelen, moet je een ongelooflijke hoeveelheid geld reserveren om originele content te maken”, vertelt hij aan Nederlands MediaNieuws.

Er gaan gigantische investeringen mee gepaard, weet Paul. “Je vraagt mensen immers elke maand om een abonnementsbedrag over te maken en dat doen ze natuurlijk alleen als je iets te bieden hebt. Wij hebben ervoor gekozen om de investeringen die wij doen in live content op televisie, radio en de socialtak te doen.”

Investeren in radio en tv

John de Mol stopt al het Talpa-geld dus in radio en televisie. “Je moet keuzes maken en het spel on demand speel je dan tegen de Netflixen, de Disney’s, de Hulu’s en al die platformen die komen.”

Talpa acht zichzelf kansloos als het gaat om video on demand, zegt Paul. “Wij denken dat je dat eigenlijk niet echt winnen kan, dus onze keuze is om het gewoon te houden bij de platformen die we kennen en het digitale domein te gebruiken om voornamelijk terug en vooruit te kijken.”

“Dat is het pad waar wij de komende twee à drie jaar op zullen gaan zitten.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen