Rehabilitatie voltooid: Twan Huys wordt KRO-NCRV ster

De rehabilitatie van Twan Huys is voltooid. Ruim anderhalf jaar na zijn gigantisch mislukte commerciële avontuur bij RTL wordt hij één van de sterren van KRO-NCRV. Dat heeft de omroep laten weten.

Twan Huys Beeld: KRO-NCRV

Verblind door eurotekens maakte Twan Huys in 2018 de overstap naar RTL 4 om Humberto Tan op te volgen als presentator van RTL Late Night. Humberto werd gedumpt vanwege lage kijkcijfers, maar die van Twan bleken drie keer zo laag. Al in maart 2019 kwam er een einde aan de historische kijkcijferflop RTL Late Night met Twan Huys.

Wat gaat Twan doen?

Het afgelopen jaar dook Twan Huys alweer regelmatig op bij de NPO en zijn rehabilitatie is nu voltooid. Hij heeft een contract bij KRO-NCRV overgehouden aan zijn vele optredens in M, de veel bekeken talkshow van de omroep. “Twan Huys gaat aan de slag als presentator voor meerdere journalistieke programma’s.”

Wat gaat Twan precies doen? “Hij gaat voor de omroep het nieuwe onderzoeksprogramma Waarde van de Aarde maken – over de onzichtbare strijd om de beperkte bodemschatten – en ook College Tour komt terug op televisie. Daarnaast is hij Amerika-expert bij de talkshow M. van Margriet van der Linden.”

Iedereen is blij

De KRO-NCRV knijpt echt in zijn handjes. “De afdeling journalistiek, waar ook programma’s als Pointer, De Monitor en Spraakmakers onder vallen, krijgt met Twan Huys een ervaren en bevlogen vakgenoot erbij”, zegt een woordvoerder.

Zelf is Twan Huys ook superblij. “Ik verheug me enorm op een nieuwe serie van College Tour in mei. Heel fijn dat KRO-NCRV en NPO 2 College Tour omarmen. Tot op de dag van vandaag krijg ik de vraag van studenten en kijkers wanneer er weer een serie afleveringen van het programma op tv komt. Met de nieuwe start kunnen we studenten weer in contact brengen met inspirerende meesters in hun vak.”

En KRO-NCRV directievoorzitter Peter Kuipers zegt: “Met Twan Huys versterken we onze journalistieke afdeling en gaan we nog meer programma’s maken waarin maatschappelijke vraagstukken belichten. Met zijn enorme dossierkennis, kritische open blik en betrokkenheid spreekt hij een brede doelgroep aan. We zijn heel blij met deze enorme aanwinst voor KRO-NCRV.”

Twan op tv vanaf maart

Waarde van de Aarde is vanaf maart 2021 te zien op NPO 2. College Tour keert twee maanden later terug, in mei. Hij blijft naast zijn werk voor KRO-NCRV ook het programma Buitenhof presenteren.

Lees ook: Rob Goossens bitcht over ‘geverfde haar’ Twan Huys (vorige maand)

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen