Sterren op het Doek zit erop: welke BN’er trok de meeste kijkers?

Het twaalfde seizoen van de televisiehit Sterren op het Doek zit erop: zaterdagavond was de seizoensfinale te zien op NPO 2. Welke BN’er trok de meeste en welke trok de minste kijkers?

Eva Jinek Foto: Omroep MAX

Het Sterren op het Doek-seizoen werd gisteren afgesloten met Tom Egbers als hoofdgast. Het interview dat presentator Özcan Akyol met hem had, trok 686.000 kijkers, maar is niet de meest bekeken aflevering van het seizoen. Sterker nog: het was de op een na minst bekeken aflevering.

Jinek aan kop

De seizoenspremière van Sterren op het Doek met daarin RTL-koningin Eva Jinek is met ruim 1 miljoen kijkers de meest bekeken aflevering van het afgelopen seizoen. Slechts één keer eerder wist het programma op de uitzenddag zelf meer kijkers te boeien, namelijk in januari 2012. Toen kwam de aflevering met Linda de Mol uit op bijna 1,1 miljoen kijkers.

Eva trok veel kijkers, omdat ze zelden interviews geeft. “Op zich denk ik dat ik mijn verhaal wel vaak verteld heb en ik denk dat jij zal herkennen dat als je jezelf gaat herhalen, dat je denkt: ben ik zo’n ijdeltuit die opnieuw dat verhaal zit te vertellen? Dat wil je dan niet”, legde de talkshowpresentatrice uit.

Froger onderaan

De minst bekeken aflevering van het afgelopen Sterren op het Doek-seizoen was die met René Froger, waar twee weken geleden 533.000 mensen naar keken.

Een volledig overzicht:

  • 31 oktober: Eva Jinek – 1.033.000
  • 7 november: Adriaan van Dis – 829.000
  • 14 november: Janny van der Heijden – 940.000
  • 21 november: Gerard Cox – 827.000
  • 28 november: Clairy Polak – 742.000
  • 5 december: René Froger – 533.000
  • 12 december: Paul Witteman – 713.000
  • 19 december: Tom Egbers – 686.000

Terugkijken

U kunt alle afleveringen van Sterren op het Doek terugkijken via de NPO-site. Een fragment uit de aflevering met Eva Jinek ziet u hier.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen