Evert Santegoeds spuugt ook op coronamening Maarten van Rossem

Evert Santegoeds haalt in Shownieuws consequent keihard uit naar iedereen met een afwijkende coronamening. Na ‘dom blondje’ Tim Douwsma is nu Maarten van Rossem aan de beurt.

Evert Santegoeds en Maarten van Rossem © William Rutten, Manon van der Zwaal

De hoofdredacteur van Privé heeft een rotsvast vertrouwen in het coronabeleid van de overheid en ergert zich daarom aan BN’ers die vraagtekens zetten bij de gang van zaken. Hij haalde vrijdag al behoorlijk uit naar Tim Douwsma, die volgens hem een ‘dom blondje‘ is, en ditmaal moet Maarten van Rossem het ontgelden.

Maarten is Hugo-kritisch

Maarten van Rossem heeft in zijn podcast snoeihard uitgehaald naar zorgminister Hugo de Jonge. “We hebben maanden zien aankomen dat er vaccins kwamen, en er blijkt niets op orde te zijn. Dat is toch wonderlijk? Er zijn geen grote testlocaties, ze weten niet precies welke grote groepen en hoe.”

Het komt volgens Maarten allemaal te laat. “Dat had in de afgelopen maanden moeten gebeuren. Hoe komt het dat Duitsland reusachtige testlocaties klaar heeft staan, maar dat bij ons niets op orde is?”

Beschamende vertoning

Evert Santegoeds noemt het een ‘beschamende vertoning’. “Het is en blijft een knorrepot natuurlijk. Hij vindt dat er nergens iets van deugt, omdat er nu al sporthallen ingericht zouden moeten worden waar we straks kunnen injecteren enzo. Als historicus heeft hij natuurlijk wel een luizenbaan, hè?”, zei hij gisteren in Shownieuws.

Waarom is het een luizenbaan? “Dan hoef je met de kennis van nu alleen maar wat te zeggen over wat er 300 jaar geleden gebeurd is. Dat is toch wel heel andere koek dan een minister als Hugo de Jonge die op dit moment gewoon vooruit moet kijken met dingen die elke week veranderen.”

Lachen om Maarten

Volgens Evert is Maarten iemand die niet serieus te nemen valt. “Het is Maarten van Rossem en we moeten er allemaal een beetje om lachen. Het is geen zonnetje in huis.”

Presentatrice Dyantha Brooks: “Los daarvan: hij staat natuurlijk inderdaad een beetje bekend als een knorrepot, maar er zijn meer mensen die zeggen dat we beter vooruit hadden moeten kijken.”

Evert: “Laten we zien wat er op 8 januari gebeurt en hoe het in andere landen gaat. Dan komen ze natuurlijk ook nog achter allerlei dingen, over bijwerkingen en weet ik veel allemaal. Ik heb er heus vertrouwen in dat het op 8 januari allemaal staat als een huis en als dat niet zo is, dan sluit ik me alsnog aan bij de beweging van Maarten.”

U kunt Shownieuws terugzien op KIJK.nl.

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen