Jinek-effect: best bekeken Sterren op het Doek in 9 jaar

Het nieuwe seizoen van Sterren op het Doek is zaterdagavond buitengewoon goed van start gegaan. De aflevering met Eva Jinek was goed voor een score van ruim 1 miljoen kijkers (16 procent) op NPO 2. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Eva Jinek Foto: Omroep MAX

Het is de tweede keer in de geschiedenis dat er meer dan een miljoen mensen kijken naar een nieuwe aflevering van Sterren op het Doek. De laatste keer dat de show daarin slaagde, is alweer bijna negen jaar geleden, in januari 2012.

In dat jaar wist de aflevering met Linda de Mol in de hoofdrol bijna 1,1 miljoen kijkers te bekoren. Het precieze verschil met Eva is 57.000 kijkers.

De top drie van meest bekeken afleveringen van Sterren op het Doek ooit, op de uitzenddag zelf, wordt afgemaakt door die met Maarten van Rossem in oktober 2019, goed voor 963.000 kijkers.

Technisch gezien is de Sterren op het Doek met Aart Staartjes de meest bekeken aflevering ooit, ondanks dat die aflevering op de uitzenddag zelf, vorig jaar september, ‘slechts’ 713.000 trok. Na zijn overlijden, afgelopen januari, werd de uitzending herhaald op vlaggenschip NPO 1 en toen keken er nog eens 1,1 miljoen mensen.

Zelden interviews

Eva geeft zelden interviews, beaamde ze tijdens het gesprek met Özcan Akyol. “Zelden. Op zich denk ik dat ik mijn verhaal wel vaak verteld heb en ik denk dat jij zal herkennen dat als je jezelf gaat herhalen, dat je denkt: ben ik zo’n ijdeltuit die opnieuw dat verhaal zit te vertellen? Dat wil je dan niet.”

Ze vervolgde: “ Uiteindelijk is veel belangrijker wat mensen aan míj vertellen, als interviewer. Ik ben al best wel een uitgesproken persoonlijkheid en laat ook echt wel mijn mening doorschemeren, maar het moet niet zo dominant zijn dat het dáárom gaat. Het gaat om degene die ik interview.”

Op beeld heeft ze bijna nooit interviews gegeven. “Ik denk dat ik het eigenlijk nooit doe, maar ik vond het ook wel leuk om het met jou te doen.”

Baby

Het ging in het programma voor een belangrijk deel over haar gezinsgeluk. Ze werd meerdere keren emotioneel toen het over haar baby ging, zelfs bij de onthulling van de schilderijen.

Het ging ook nog kort over haar overstap naar RTL 4: “Ik nam bijna mijn hele redactie mee, dus in die zin hoefde ik niet te wennen aan andere mensen, maar wat er anders was, is dat ik voor mijn gevoel opnieuw mijn plek moest bevechten en opnieuw moest bewijzen of ik het wel of niet kan.”

Keuzemoment

Aan het eind van de aflevering koos Eva voor een vrolijk portret op een ongebruikelijk formaat. De twee schilderijen die ze niet koos, wil ze gaan kopen op de veiling.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen