Sonja Barend haalt bij Op1 uit naar ‘verschrikkelijke’ Jort Kelder

Sonja Barend vindt dat Jort Kelder zich heeft vergaloppeerd met zijn uitspraken in het coronadebat over ‘te dikke 80-plussers’. Ze heeft daar zelfs onmin over gehad met haar echtgenoot. Dat vertelde ze gisteren in Op1.

Sonja Barend © Op1

De legendarische talkshowhost zat bij Tijs van den Brink aan de Op1-tafel om over haar nieuwe boek te praten. Ze kwamen ook te spreken over de huidige coronapandemie. Jort Kelder vindt het onzin dat de hele economie stilligt voor te dikke 80-plussers en tot Sonja’s verbijstering was haar eigen man het daarmee eens.

Man Sonja eens met Jort

Tijs van den Brink: “Je man blijkt het eens te zijn met Jort Kelder, die hier ook wel eens aan tafel heeft gezegd van: ‘De slachtoffers zijn alleen de dikke, rokende tachtigplussers. Waarom gaan we daar de hele economie voor stilleggen?’ Was dat schrikken toen jouw man hetzelfde standpunt bleek te hebben als Jort Kelder?”

Sonja Barend vervolgens over Jort Kelder: “Ik was echt heel erg geschokt en van mijn stuk toen ik hem dat hoorde zeggen. Ik vind dat zó onverdraagzaam en zó verschrikkelijk dat je in de hoedanigheid waarin hij daar zit – zo’n jong iemand die het net zo goed heeft als ik – even zo de oude mensen opzij schuift.”

Discussie met echtgenoot

Tijs van den Brink: “Maar je man zegt: ‘Hij heeft gelijk, wij blijven wel even binnen en laat de jeugd maar doorgaan.’”

Sonja: “Wij hadden die discussie en mijn man zei: ‘Ja luister eens, de hele economie gaat kapot en ik vind het het toppunt van solidariteit dat wij op die manier beschermd worden dat alles dichtgaat.’ Daar is iets voor te zeggen, ware het niet dat ik vind dat we dit alleen maar kunnen overwinnen als we dit samen doen.”

De oud-talkshowhost hekelt dan ook alle protesten die er momenteel zijn tegen de coronamaatregelen. “Ik heb het echt verschrikkelijk moeilijk met die mensen die staan te demonstreren. Dan is er weer een Viruswaarheid of Viruswaanzin. Nu even niet.”

Fragment

Het hele Op1-interview met Sonja Barend ziet u op de NPO-site, onderstaand een fragment:

141 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Henk
december 4, 2020 10:25

Sonja Barend was en is een persoon die respect verdiend. Bekend vooral uit een tijd waar normen en waarden nog iets betekenden. Waar ze wel degelijk een mening uitte, maar altijd met datzelfde respect voor anderen en hun mening. Dus zich ook niet verlaagd(e) tot het laag- bij- de- gronds, laf en compleet respectloos gescheld op haar zoals ik dat hier tegenkom. Iemand die zich ook in deze sterk veranderde maatschappij nog steeds durft te laten horen, en op haar hoge leeftijd laat zien wel degelijk met haar tijd mee te zijn gegaan! Een mooi mens met veel empathie, met een invoelingsvermogen waar bijvoorbeeld ook Yort Kelder met zijn hooghartige houding en kokerblik een voorbeeld aan zou kunnen nemen.

Gast
Tosje van Rillen
december 3, 2020 18:30

Ik vermoed dat Sonja dementerende is. Al decennia lang. Dat kletst maar uit dr nek. Hoe komt zij eigenlijk aan die varaan-achtige leerlooiers-huid? Drank en roken?

Gast
Juzef Bahrari
december 3, 2020 17:46

Ze heeft nu ook last van erg grote verbale en mentale incontinentie. Seniel oud vrouwtje, zei mijn nichtje Rosanna van 8. Ze heeft vast groot gelijk.

Gast
Juzef Bahrari
december 3, 2020 17:44

De extreem linkse feeks Sonja, heeft nooit iets voorgesteld. Ze is een lelijk stijlicoon van de nederlandse omvolking. Dit zei mijn broertje van 6 vandaag. Hij zou zomaar gelijk kunnen hebben.

Gast
Zuster Ursula
december 4, 2020 17:21
Antwoord op  Juzef Bahrari

Alle berichten hierboven zijn van 1 en dezelfde persoon, slechts verschillende namen. De persoon, mens kan ik het niet noemen, schreeuwt om aandacht. Nou, hier een reactie, dan heb je iig aandacht, fijn hè. Maakt niet zoveel uit of die positief of negatief is, als het maar aandacht is. Dat is bij een hond ook zo, het verschil is dat die wel lief zijn ( de meesten) en honden geven onvoorwaardelijke liefde, maar daar heeft deze persoon nooit van gehoord. Triest hoopje!
Ze zouden je tegen de ander en jezelf moeten beschermen!

Gast
Zuster Ursula
december 4, 2020 17:24
Antwoord op  Zuster Ursula

Vanzelfsprekend bedoel ik niet Henk met zijn mooie, respectvolle reactie!!!

Gast
Bindi
december 3, 2020 17:38

Sonja over de toen al rellende Marokkaantjes (ze had er een paar mee genomen) ach kijk nou eens, geloven jullie nu werkelijk dat ze dat allemaal doen waarbij ze hun bijna wilde knuffelen. Het pamperen was toen zo’n beetje begonnen. VARA u weet wel.

Gast
Jos driessen
december 3, 2020 12:24

Nog steeds de drakekut van weleer. Beweerde steeds mensen een goede nachtrust te bezorgen maar produceerde uiteindelijk nachtmerries

Gast
Matthijs Zelf.
december 3, 2020 15:00
Antwoord op  Jos driessen

Sonja Barend en morgen gezond weer op.

Gast
Peter Oudshoorn
december 2, 2020 23:41

Jort go home.

Gast
Martin
december 2, 2020 22:00

In snap wel wat ze bedoelt. Alleen is het wel makkelijk praten als je, achterover leunend in je luie stoel, met mooi NOB pensioen, roept dat we dit ” samen ” moeten doen. Waar is Sonja’s deel van “samen” dan? Dan heb ik toch meer begrip voor de reactie van haar partner. Uit haar reactie blijkt dat ze ook alleen maar voor eigen parochie spreekt.

Gast
Robert
december 2, 2020 23:43
Antwoord op  Martin

Het is egoïsme wat hoogtij viert.
Het mooiste voorbeeld is eigenlijk, dat veel jongeren zich niet of nauwelijks aan de covid regels houden, zij worden immers niet ziek.
Het gevolg: veel ouderen sterven en de jongeren gaan de economische gevolgen straks betalen betalen.

Gast
West
december 3, 2020 08:01
Antwoord op  Robert

ik bewonder Sonja Barend enorm , zij was de beste
en niemand was beter , zelfs Mies niet , Mies was dan wel geliefd en haar praatshows waren wat amusanter voor het grote publiek, Maar bij Sonja ging het echt ergens om , daar kan iedereen een voorbeeld aan nemen!

Gast
Bratis Lava
december 2, 2020 21:59

Ja die Sonja B. was in haar tijd net zo een sekte leider als Matthijs van N.
En een grote invloed dat ut kreng op neerlandia had, niet normaal.

Gast
Zuster Ursula
december 4, 2020 21:30
Antwoord op  Bratis Lava

Ik vraag me af of je Sonja Barend eigenlijk wel kent. Zowel Sonja als Mathijs sekteleider noemen is zeer laag bij de grond. Je roept maar iets, maar je weet totaal niet waar je het over hebt. Je bent nog dommer dan Bokito ( dat is een Gorilla, die enkele jaren geleden uit zijn verblijf in een dierentuin, ik dacht Artis in Amsterdam, maar daar kan ik naast zitten, ontsnapte)
Zowel Sonja als Mathijs zijn zéér goede presentatoren, met enorm veel kennis,zéér goede leiders en interviewers van verscheidene programma’s. Dat Novo is voor jou te hoog gegrepen. Dat zou geen probleem zijn, ware het niet dat je ze uitscheldt. Je hele schrijven bestaat alleen maar uit het tegen deze twee kanjers aantrappen!
Gelukkig komt Mathijs binnenkort weer op tv met een nieuw programma. Ik weet nu al dat het héél goed zal worden!
Sonja komt helaas niet meer, jammer!
Ik wens haar nog vele mooie jaren in goede gezondheid samen met haar man!
Overigens wil ik nog melden dat ik het onterecht vind, dat er zo negatief over Floortje Dessing wordt gesproken.
Dat verdient ze niet, ze maakt prachtige programma’s en ik vind haar een aardige, integere, lieve vrouw. Jaloezie van mensen, omdat zij de hele wereld rondreist en anderen dat ook zouden willen. Ik gun het haar van harte!

Gast
Zuster Ursula
december 4, 2020 21:33
Antwoord op  Zuster Ursula

En o ja, ik heb niks beters te doen met mijn leven dan hier ellenlange stukken te schrijven. Ik zal het vast melden, want dat is natuurlijk ook bespottelijk en heel triest en wat allemaal nog meer.

Gast
Ikke
december 2, 2020 21:54

Sta je wel even stil bij al het verdriet wereldwijd door dit dodelijk virus. Als jij corona krijgt ga je dan thuis uitgriepen, Philippus en niet het zorgpersoneel belasten aub.!

Gast
Bratis Lava
december 2, 2020 22:06
Antwoord op  Ikke

In geval van covid, neem HydroxyChloroQuine, met flink wat zink en evt wat AZT antibiotics. Dan ben je er snel weer bovenop!

Gast
JohanV.
december 4, 2020 23:15
Antwoord op  Bratis Lava

En ik zou zeggen neem er 2400 mg oxycodon bij of zal ik je arm volplakken met fentanyl pleisters. Ben je zo uit je lijden. Je kan die troep wel nemen die je noemt, maar zou Trump niet daardoor ziek zijn geworden als hij al überhaupt dat ziekenhuis misbruikte om een soort van martelaar te worden gezien.
Ik heb nog niemand van 3 dagen eerder naar het ziekenhuis gaan omdat hij ondersteuning van zuurstof nodig had, nou dat is geen reden voor een ziekenhuis verblijf er zijn tenslotte zuurstof flessen. En dan 3 dagen later loopt hij plus minus 50 treden omhoog en gaat daar staan als Evita. 1 grote publiciteitsstunt die niet hielp net als die onzin die je schrijft.

Als je het eens bent met Jort K(l)Elder dan zou ik me afvragen waarom we dan ook niet die magere 80 tijgers opgeven en de sigaren rokers of de wijndrinkers.
Een groepje mensen afschrijven omdat ze overgewicht hebben, als we op die manier mensen gaan afschrijven laten we ze dan niet meer opnemen in ziekenhuizen maar je op straat midden in je gezicht te laten kuchen. Doen ze in de VS ook, gisteren bijna 2900 doden en ruim 217000 positieve gevallen en dat is maar 1 dag.

Maak maar een grapje over mensen die Covid19 hebben meegemaakt, misschien kunnen lui zoals jij misschien doen bedenken wat je bent overkomen en enkel omdat je eigenwijs bent en het beter weet dan artsen.

Je kan wel kritiek hebben op Sonja Barend, maar zei kreeg het voor mekaar om een groter platform te hebben dan jou die niet verder komt dan anoniem achter een pc te zitten op zijn luie… te zitten en in 2080 ook een teveel aan zit lees te hebben.

Sommige mensen zijn nog dezelfde 20 jaar na hun geboorte of ben je nog jonger en is je mening over Sonja Barend niets anders dan iemands bijdrage over te nemen. Ik durf te wedden dat Jort Kelder niet zo een lang leven op tv heeft met onderwerpen die ergens overgaan of noem je zijn programma Hoe heurt het een aanvulling. Even een dagje polo, eten en maar wijn drinken wat overigens naar nu blijkt ook niet al te gezond zijn.

Mocht je ooit op tv zien zijn, zou dat dan bij de EO zijn of Powned of ergens bij een minderheden omroep waar je de vertaling moet lezen.

Heb een gelukkig leven en als je het tot iets geschopt hebben, laat het dan even weten en meekijken naar dat anonieme uiterlijk van je die overigens erger kan dan de rimpels die we gezien hebben.

Gast
Philippus
december 2, 2020 21:28

Als de Jort aanpak Covid was doorgevoerd, was neerlandia mooi een stuk beter af geweest. Nu veel (verborgen) leed en aansturing op een toxisch vaccin (dode stukjes virus aangelengd met allerlei vergift is het verhaal). Het is net als met elk andere griep: Gewoon er even doorheen. En dan te bedenken dat de gewone griepdoden dit jaar minimaal zijn. Dus per saldo niks aan de hand.

Gast
Zuster Ursula
december 2, 2020 23:36
Antwoord op  Philippus

Niks aan de hand hè. Komt ook net onder een steen vandaan. Ga elke week eens in de ziekenhuizen kijken. Met alleen griep, is er voor reguliere zorg jaarlijks natuurlijk ook geen plaats, geen tijd en zijn er onvoldoende zorgmedewerkwerkers. Ook weer fakenews natuurlijk dat veel mensen op hun operatie moeten wachten, omdat er gewoonweg geen plek is op de reguliere afdeling. Ja hoor, gewoon griepje. Dan nog alle mensen, die langdurig klachten houden op allerlei gebieden en nauwelijks ergens toe in staat zijn.
Denk eens na voor je iets uitkraamt.
Weinig meegemaakt in je leven waarschijnlijk, anders zou je er niet zo over praten!

Gast
JohanV.
december 4, 2020 23:35
Antwoord op  Zuster Ursula

Helemaal mee eens. En dan hebben we hier nog geluk dat er wat maatregelen zijn, je kan het namelijk ook doen zoals Trump. Gisteren bijna 2900 doden en ruim 217000 nieuwe positieve sukkels of op zijn minst mensen die het wel beter weten en hun vrijheid belangrijker is dan het belang van ons allemaal. Mensen die willen leven alsof er niets aan de hand is zouden we gewoon te samen moeten plaatsen zonder artsen of ziekenhuizen, tenslotte voelen ze zich toch ontastbaar.
Maar 1 ding begrijp ik wel aan Philippus, wat weten we van wat er in onze arme moet? Er is niemand die kan zeggen wat die vaccins doen met ons na laten we zeggen 3 maanden. Dat er haast is met een vaccin is volledig te begrijpen, maar tot nu toe zeggen dat het er goed uitziet is op zijn minst dubieus.

Maar laten we dat vaccin maar nemen, wat we dat ziekenhuispersoneel of ander verplegend personeel of andere hulpdiensten aandoen is op zijn zachtst gezegd egoïstisch en dan maar roepen dat ze dan niet de zorg in hadden moeten gaan zou kunnen betekenen dat het er niet eens was.

Jammer dat er van die mensen zijn die zich niets kunnen inbeelden wat het zorgpersoneel meemaakt en als we even naar de overkant kijken bij Trump dan kunnen we daar veel van leren. Als je in het zwaarst beveiligde gebouw ter wereld ook het virus zijn gang kunt zien gaan in het Witte Huis dan zou ik me afvragen waar wij de arrogantie vandaan halen en denken dat ons niets overkomt, om vervolgens van een verpleegkundige te moeten horen wat de laatste woorden waren van een familielid. En als zoiets niet te denken geeft dan is het hoge IK gehalte in Nederland weer eens het geval.

Gast
Zuster Ursula
december 2, 2020 23:37
Antwoord op  Philippus

Eigenlijk geen reactie waard, aandachtzoeker!

Gast
Ikke
december 2, 2020 20:54

Als Jort straks oud en nog lelijker is, veel medicijnen moet slikken om al zijn mankementen in bedwang te houden en misschien 100 kilo weegt zou ik willen weten wat zijn reactie is als hij dergelijke opmerkingen hoort of leest! Stopt hij dan accuut met pillen slikken om af te vallen of is zijn gezondheid in redelijk goede banen houden belangrijker????

Gast
Pierre
december 2, 2020 19:53

Beste en Lieve Sonja
Je moet maar zo denken alles wat die arrogante kwallebal van een Jort Kelder uitkraamt is toch alleen onzin, ik heb zelden zo’n misselijk persoon op TV gezien, als hij de presentator is dan is ook het de enigste avond in de week dat ik geen Op1 kijk.

Gast
Ingrid
december 2, 2020 20:56
Antwoord op  Pierre

‘Enige week’ heet dat niet ‘enigste’

Gast
Henny
december 2, 2020 21:45
Antwoord op  Ingrid

Ingrid enige week noem je dat, niet heet dat.

Gast
Tina
december 2, 2020 22:32
Antwoord op  Ingrid

Ingrid zeurpiet is dit nou belangrijk in de wereld ?

Gast
Echte taaladviseur
december 3, 2020 17:54
Antwoord op  Ingrid

Helaas wordt tegenwoordig ‘enigste’ ook geaccepteerd door adviseurs van Onze taal.

Gast
Coos
december 2, 2020 19:06

Sonja, de betweter die zelf iedereen aanvalt (en aanviel) die het niet met haar eens is (was). Vreselijke vrouw.

Gast
Bernardos
december 2, 2020 20:24
Antwoord op  Coos

Zegt ook veel over uzelf? Wie zonder zonde is…

Gast
Dorine
december 2, 2020 19:04

Voor alle onbeschofte, ongenuanceerde, inhoudsloze zuurbekjes!!
Zal ik jullie een geheim vertellen : ” jullie worden ook oud, (of je bent het wellicht al), als tenminste alles meezit” !!
Maar zo mooi als deze dame oud is geworden mag iedereen zich wensen; charmant, intelligent, met humor, inlevend en nog steeds maatschappelijk betrokken. Bovenal heeft Sonja o.a.tijdens haar werkzame leven een zeer belangrijke bijdragen geleverd in de maatschappelijke ontwikkeling op divers gebied met haar talkshow.
Dat gaan jullie , als je deze zure en negatieve weg blijft volgen, nog niet voor een fractie benaderen en zitten straks (of wellicht nu al) achter hun kunstgeraniums nog steeds zuur te klagen.

Gast
Martin
december 2, 2020 19:30
Antwoord op  Dorine

U kent deze ‘dame’ blijkbaar niet.

Dit zure linkse kreng heeft het patent op de bekende troefkaarten als discriminatie, fascisme, nazi’s enz.

Ze lijkt charmant maar is het verre van. Een heel nare oude heks.

Wie het niet met haar eens was was tegen haar.

Haar wil was wet.

Nare vrouw 🤮

Gast
Vincent
december 2, 2020 19:42
Antwoord op  Martin

Inderdaad, ik weet nog goed hoe indertijd de volledig wereldvreemde dammer Jannes Vanderwal publiekelijk in haar talkshow in de zeik werd gezet, en Mies lachte er nog het hartste om.

Gast
Bernardos
december 2, 2020 20:33
Antwoord op  Vincent

Bij de les blijven, reaguurder. We hebben het hier over Sonja Barend en niet zomaar iets “roepen”. Dat roep ik het harDste. Sorry.

Gast
Vincent
december 2, 2020 20:50
Antwoord op  Bernardos

Het gaat over Mies, maar je bent blijkbaar niet oud genoeg om je deze schandalige vertoning te herinneren. Geeft niets hoor.

Gast
Bernardos
december 5, 2020 11:42
Antwoord op  Vincent

Heeft Sonja Barend dan nu de identiteit van wijlen Mies Bouwman overgenomen? Concreet gezegd gaat de column over Sonja. Zo niet dan zou ik zeggen ajuu parapluu en nog een gezellige opwindpartij. Lief zij voor elkaar is soms moeilijker dan mensen op hun zg nummer zetten. Fijne feestdagen.

Gast
Bernardos
december 2, 2020 20:31
Antwoord op  Martin

Wat verstaat u onder “links”? Discriminatie, nazisme, fascisme valt dat onder uw sociale gedachtengoed? Als zij dit aan de kaak stelt dan is dat haar morele plicht, zou ik ook doen. Of ben ik dan ook een heks. Ik vind uw bijdrage hatelijk, op de mens gespeeld en volgens mij zit u niet goed in uw vel. Sorry reaguurder.

Gast
Fidel
december 2, 2020 18:05

10.000 beroepsdemonstranten BLM met een uitkering op de Dam hoor je haar als rode kaviaarsocialist niet over.

Gast
Bernardos
december 2, 2020 20:43
Antwoord op  Fidel

Zo, zo en u hebt daar bewijs voor? En maar schelden. Heeft u iets tegen de gekleurde mens. Wat u schrijft, zegt meer over uzelf. Probeer in vrede te leven met iedereen ongeacht kleur, religie, afkomst etc. We zijn mens en komen allen uit dezelfde bron. Ook u bent een van ons.Samen met degenen die u minacht, want minachting, dat voel ik in die korte reactie van u. De afkeer en haat spat er vanaf. Sorry

Gast
Woordkunstenaar
december 2, 2020 17:31

Zeuren over politici, maar als er één van haar eigen gelijk overtuigd en niet voor rede vatbaar is, is het Sonja. Solidariteit is geen eenrichtingsverkeer, dan gaat het stuk, zoals iedereen nu merkt…

Gast
😷Paulus
december 2, 2020 17:21

😷Respect voor deze vrouw👍zo eentje krijgen we niet meer. Ze zeikt over die 🙄kleine sjors en sjimmie heen. Groot gelijk!

Gast
Harry
december 2, 2020 16:53

Ouderen doelgroep ,boven de 62+ ga je ineens tot de risicogroep horen en/of doelgroep….je wordt in een hokje geplaatst …waar zijn de normen en waarden gebleven….respect voor iedereen ongeacht je leeftijd.

Gast
Rina
december 2, 2020 16:53

Het enige wat ik er over kwijt wil is ,dat Jort Kelder geen manieren heb en het nooit eens fatsoenlijk zegt ….het is de toon die de muziek maakt … de oudere zouden dit denk ik zelf ook gezegd hebben ,maar als hij het zegt komt het verkeerd aan.

Gast
realist
december 2, 2020 16:44

We hebben allemaal te maken met covid19 en moeten dit samen dragen, gelukkig zien ouderen vaak meer jongeren dan oudere mensen , of het nu in de supermarkt of bij de kapper is alle dienstverlening doen jongeren .

Gast
Paul
december 2, 2020 16:28

Sommige reacties, zijn echt beneden peil, het peil neanderthaler🙈

Gast
Peter
december 2, 2020 19:47
Antwoord op  Paul

Wat mankeert er aan Neanderthalers? Je mag de doden niet discrimineren.

Gast
Abij
december 2, 2020 16:23

Jort kelder is het vriendje van Mark Rutte dus dan kan je verwachten wat hij van 80 + denkt! En al diegene die deze site bezoeken zijn laag opgeleid zoals eerste opmerking staat beschreven vraag me alleen af waarom schrijf je dan op deze site?

Gast
Martin
december 2, 2020 19:32
Antwoord op  Abij

Ja jij bent de bekende 9 en wij zijn de zesjes.

Lekker belangrijk 🤥

Gast
Zuster Ursula
december 4, 2020 00:39
Antwoord op  Abij

Haha, die is grappig, je bent zelf dus ook laag opgeleid, zoals jij, met oogkleppen op, ondoordacht, op niets gebaseerd, deze uitspraak hier neerzet. Behoorlijk dom om deze site te bezoeken en ook nog te reageren. Je valt door de mand!
Het is overigens diegenen, dus je kunt nog wat bijleren! Je laatste zin is sowieso, grammaticaal gezien, van hoog niveau! 😏🤔 😂
Een hoog EQ is minstens zo belangrijk, zo niet belangrijker! Ik vrees dat jouw EQ niet zo hoog is, gezien je commentaar!

Gast
Sem
december 2, 2020 15:51

Jammer dat de mensen die hier reageren over het algemeen een te lage opleiding hebben genoten om de stelling van Kelder te kunnen waarderen. Zo’n stelling wordt geponeerd om te bediscussiëren en om andere invalshoeken te zoeken. Zaken vanuit een alternatief perspectief kunnen bekijken. Maar dat leer je niet op het vmbo. Alleen je eigen invalshoekje en je eigen belangetje telt!

Gast
Alle Kamphuis
december 2, 2020 16:57
Antwoord op  Sem

Jou opleiding is waarschijnlijk ook niet erg hoog, of je hebt een kronkel en kijkt en leest niet verder dan je neus lang is.Ga eens terug de geschiedenis in. Toen waren er in de jaren 30 van vorige eeuw dergelijke geluiden in Duitsland ook te horen. Niet alleen te horen maar ook uitgevoerd door het laten af maken van de zwakkeren en gehandicapten in de samenleving.

Gast
Sem
december 2, 2020 17:05
Antwoord op  Alle Kamphuis

Dat bedoel ik nou. Gelijk boos worden, gaan schelden en met de oorlog zwaaien als iemand een andere mening dan hijzelf heeft.
Leer nou eens dingen vanuit verschillende invalshoeken te bekijken en niet alles persoonlijk te nemen.

Gast
Xantippe
december 2, 2020 18:52
Antwoord op  Sem

Ik vind dat mensen eens naar het programma van de SP moeten kijken. Altijd dat afkraken van links hier, weet je wel waar je het over hebt vraag ik me af. En inderdaad, hun jongerenafdeling Rood ging ook in de fout net als bij FvD. Zijn maatregelen genomen.

Gast
Bernardos
december 2, 2020 21:00
Antwoord op  Xantippe

Als men onder links sociaal en rechtvaardig verstaat dan is het maar links. De afgelopen decennia hebben we te maken gehad met kapitalistische, neoliberale afbraakpolitiek. Bezuinigingen op onderwijs, zorg(meer dan 70.000 ontslagen in 2017)politie,voedsel en warenautoriteit etc. Vanaf 2008 is dit onder Rutte in gang gezet om de banken te redden (financiële gokpaleizen) Er was maar één partij die waarschuwde voor de desastreuze gevolgen en dat was de SP. Het negatieve resultaat komt als een boemerang terug. Aan alles is een tekort: leraren, onderwijzers, mensen in de thuiszorg, verpkeegkundigen, agenten etc,ic plaatsen,ziekenhuisbedden,etc
Is niet allemaal on topic maar moest dit even kwijt over rechts “beleid”
Xantippe, goede reactie.
http://www.rijnlandmodel.jouwweb.nl

Gast
Xantippe
december 2, 2020 21:44
Antwoord op  Bernardos

Dank je wel. Moest het ook even kwijt. Werk al bijna 40 jaar als verpleegkundige en ben het meer dan zat. De enige partij die ALTIJD voor de zorg en minder bedeelden is opgekomen is de SP. Inderdaad, dan ‘maar’ links.

Gast
Donald Dumped
december 3, 2020 00:18
Antwoord op  Xantippe

PVV maakt zich ook hard voor de zorg. Ook die is dan ook eigenlijk links. Op enkele punten rechts…

Gast
Xantippe
december 2, 2020 23:49
Antwoord op  Bernardos

Indrukwekkend deze link. Het is nog erger dan ik me kon voorstellen.

Gast
Zuster Ursula
december 4, 2020 21:41
Antwoord op  Xantippe

👍👍👍

Gast
Xantippe
december 2, 2020 19:01
Antwoord op  Sem

Verder ben ik het met je eens dat men meerdere invalshoeken moet zien. Hier is het een nogal eenzijdig gebeuren veelal.

Gast
Zuster Ursula
december 2, 2020 20:02
Antwoord op  Sem

@ het mannetje Sem Laag EQ noemen ze dat!!! EQ, belangrijker dan IQ daar ben ik inmiddels wel achter.
Die narcistische trekjes zijn héél irritant!!!

Gast
Zuster Ursula
december 4, 2020 21:39
Antwoord op  Alle Kamphuis

Exact, gevaarlijke figuur, die Sem.
Daar prikken gelukkig wel meer mensen doorheen!!!

Gast
Martin
december 2, 2020 19:35
Antwoord op  Sem

Morgen word je kraantje weer gemaakt door die VMBO’er 😉

En als je 80 bent en je je broek vol schijt staat die Vmbo’er aan je bed om je te verschonen.

Verstand zit niet in een opleiding ….

Gast
Xantippe
december 2, 2020 19:47
Antwoord op  Martin

Zo is het! Heel goede reactie!

Gast
Bernardos
december 2, 2020 21:05
Antwoord op  Martin

Al heb je nog zo’n hoge opleiding met zaagsel in je kop en met een leeg hart kom je niet ver maar steeds bij jezelf uit.Châpeau “vmbo”.

Gast
Pierre
december 2, 2020 19:57
Antwoord op  Sem

Sem jij bent van hetzelfde misselijke kaliber als die Jort, jullie menen dat jullie ubermensen zijn, walgelijk.

Gast
Bernardos
december 2, 2020 20:47
Antwoord op  Sem

Hoogmoed komt voor de val reageerder. Wát een eigendunk. Ik denk dat menigeen door de zg goed bedoelde opmerkingen van dhr Kekder heenprikt. Heeft niks te maken met opleiding maar slim doordenken.

Gast
Dorine
december 3, 2020 09:59
Antwoord op  Sem

Dan is Jort blijkbaar ook onvoldoende geschikt en onvoldoende opgeleid om op zo’n publieke plek te functioneren………..en mankeert er iets aan de overdracht!!

Gast
Willem
december 2, 2020 15:28

Jort Kelder heeft natuurlijk gelijk, dit had heel veel anders aangepakt moeten worden. Zelfs is het zo dat onze overheid NU NOG de mensen in de verzorgingshuizen niet beschermen. Het personeel daar hebben nog steeds maar mondjesmaat beschermende kledij aan en ter beschikking. Wanneer er was ingezet op het uitvoerig beschermen van onze ouderen en wij jongeren verplicht anderhalve meter uit elkaar blijven, dan was de economie op geen stukken na zo naar beneden gekelderd en het ziek worden van het coronavirus minimaal gebleven. Ja en wanneer we op de anderhalve meter zeer streng controleerden, deed ieder mens daar aan mee, maar nee de absurde regels die ook iedere keer wijzigen maken dat we er geen zin meer in hebben en tegendraads worden.
Waarom luisteren Hugo en Mark alleen maar naar wetenschappers die absoluut nooit praktisch zijn?? In de praktijk werken wetenschappelijke inzichten veelal niet, dus vertaal wat de wetenschappers zegg naar de praktijk. Als voorbeeld noemt ik het absurde gedoe met de mondkapjes. Die dingen zijn absoluut niet effectief (lees de verpakking) en is allang bewezen. De eerste golf nam af zonder die plicht, de tweede golf neemt niet af met al driekwart van de mensen die zo’n ding dragen in winkels, dus onzinnig gewoon om dit te verplichten. Hiermee maak je mensen boos, dus stop met deze onzin.

Gast
Zuster Ursula
december 5, 2020 02:46
Antwoord op  Willem

Waar maak je mensen tegenwoordig niet meer boos mee? O jee we mogen een aantal dingen niet. Nou dat dachten we toch van wel. Dat maken we zelf wel uit hè. Eigen baas en ikke, ikke, ikke ben de belangrijkste. De rest boeit niet. Helemaal eens met de burgemeester van Eindhoven: De meesten luisteren niet meer, dan moeten ze maar voelen. Hoe zou het toch komen.
10 jaar VVD, dan krijg je dit. Zó liberaal dat er alleen maar vrijheid is, vrijheid zonder beperkingen. Zó wordt het althans wel door velen in samenleving opgevat. Eigen verantwoordelijkheid, wat leidt tot de ik- maatschappij. Een minister-president president, die zelf al zegt dat hij niet de baas is. We zijn dus allemaal eigen baas.
Dan wordt nu sinds de Corona – uitbraak verwacht dat we allemaal het allemaal samen doen en dat er geluisterd wordt. Naar wie, er is toch geen baas. Waarom moet iedereen dan nu ineens luisteren. Er zijn veel mensen, die er lak aan hebben. Ik zie het voortdurend om me heen. Als er een verbod opgelegd wordt, bv een vuurwerkverbod, dan wordt er keihard tegen ingegaan. Hup, nog meer meer vuurwerk inslaan dan vorig jaar en nog eerder knallen. De 1,5 meter samenleving, haha, echt niet, het lijkt meer op een 1,5 cm samenleving. Ook schijt aan. Mondkapjes, sinds 1 december verplicht. De 1 na de ander kwam gisteren zonder mondkapje een winkel ingelopen. De eigenaar zegt er maar niets van, uit angst voor escalaties. Een vrouw met kind zonder mondkapjes op, zei tegen haar dochter dat ze last had van haar keel en ze kuchte wat. ” Ik heb een droge keel en ik heb last van een droge hoest”, hoor ik haar zeggen tegen haar dochter. Mijn oren klappen zo ongeveer dicht, toen ik dat hoorde. Ik dacht bij mezelf; ” mens hoe durf je hier te komen en dan ook nog zonder mondkapje. Tot 10 tellen, er niets van zeggen, dacht ik bij mezelf. Ik sprong bijna uit mijn vel. Weer iemand, die het allemaal zelf bepaalt. Zó gaat het maar door. Wanneer stopt het kabinet eens met dit softe beleid! Zie waar het toe leidt. Zó zijn er nog talloze voorbeelden op te noemen. De burgemeester van Eindhoven kan zich ook beter bij een andere partij aansluiten. Hij ergert zich kapot aan de mensen, die nergens naar luisteren. Zó gaat het al jaren en het wordt alleen maar erger!!!
Amerikaanse taferelen!

Gast
Simon
december 2, 2020 15:20

Dit is echt een valse discussie. 80+ beschermen en de jeugd vrijlaten kan echt wel samengaan.

Gast
Waldo
december 2, 2020 14:35

Kelder is een gore VVD er

Gast
Piet Pannelap
december 2, 2020 14:45
Antwoord op  Waldo

Ben zo vreselijk benieuwd uit welke politieke hoek deze reactie komt…!? 🤔

Gast
Onzin
december 2, 2020 18:52
Antwoord op  Piet Pannelap

Poeh, das een moeilijke…

Gast
Martin
december 2, 2020 19:36
Antwoord op  Piet Pannelap

Pvda

Gast
robb
december 2, 2020 14:12

Als je ziet hoe ze Fortuin interviewt scherp en ze blijft vriendelijk met humor ze pakt hem helemaal in , dat kan niemand ook Jinek niet die word kwaad , jammer dat er niemand is met die kwaliteiten het is echt armoe wat dat betreft .

Gast
Corry Jankbal
december 2, 2020 13:57

Jasses MC, moet er nu echt een foto van die enge graftak bij dit item? Graag een soort leuke aantrekkelijke algemene afbeelding voor het geval de persoon in kwestie niet om aan te zien is, dank!

Gast
Paul
december 2, 2020 16:22
Antwoord op  Corry Jankbal

Corry Jankbal is zeker je echte naam hè🤣

Gast
Onzin
december 2, 2020 18:51
Antwoord op  Paul

😂👌

Gast
Bernardos
december 2, 2020 21:11
Antwoord op  Corry Jankbal

Niet in de spiegel kijken hoor. Ik weet niet hoe jong u bent maar die spiegel komt een keer. Volgens mij zit u niet goed in uw vel. Schelden doet pijn en komt als een boemerang bij u terug, ooit. Zoek ook eens op “maretak”, voor vrede.

Gast
Meindert Kramp
december 2, 2020 13:44

“De slachtoffers zijn alleen de dikke, rokende tachtigplussers. Waarom gaan we daar de hele economie voor stilleggen?”

Sonja Barend vindt dit verschrikkelijk onverdraagzaam.
Ik herken de onverdraagzaamheid in Jort z’n opmerking niet zo direct.
Jort zegt niet dat hij de bescherming van dikke, rokende tachtigplussers niet verdraagt. Sonja vult zelf maar wat in.
Als zo’n dikke, rokende tachtigplusser naast haar zou zitten, dan zou zij ook vragen of hij a.u.b. ergens anders wil gaan roken. Is zij dan onverdraagzaam? Sonja oordeelt nogal snel.
Maar nu mag het. Zij legt geen gewicht meer in de schaal.

Gast
Bernardos
december 2, 2020 21:14
Antwoord op  Meindert Kramp

Het gaat hier over onbewezen aannames van deze heer Kelder. Dat vind ik zeer denigrerend en laat(g) dunkend naar deze groep mensen. Lekker scoren schippersmaatje van Rutte, hé?

Gast
Peter
december 2, 2020 13:30

Was een leuke uitzending gisteren. En ook erg leuk om Sonja even weer te zien.

Gast
Onzin
december 2, 2020 18:49
Antwoord op  Peter

Verfrissend dat er af en toe ook gewoon iets aardigs wordt opgemerkt. 🙂

Gast
Hallo ik wil die campingzender koopen waar moet ik
december 2, 2020 12:51

Wie is dat mens

Gast
Onze Held Geert
december 2, 2020 12:40

Ach ja, de jeugd met hun mening.
Fantastisch en maar schreeuwen en schoppen, ga aan de kant ouwe, dat los ik ff op…
Hele horde’s studeerde en aten van de euro’s van die ouderen … en nog, samen met heel veel instromers.
Gezegend zijn ze de komend 50 jaar … veel plezier grootmuilen in de toekomst…. je wordt (hoop ik) vanzelf ook oud.

Gast
Piet Pannelap
december 2, 2020 14:48
Antwoord op  Onze Held Geert

Is deze reactie van een babyboomer die de hele maatschappij financieel heeft leeggemolken en blijft leegmelken tot ie er dood bij neervalt?! Wat een narcistische generatie is dat gebleken. Walgelijk.🤮

Gast
Paul
december 2, 2020 15:10
Antwoord op  Piet Pannelap

Ok, snotneus.

Gast
Paul
december 2, 2020 16:25
Antwoord op  Piet Pannelap

Presteer zelf maar eerst en kijk wat jouw bijdrage tot nu toe is geweest bal gehakt😩

Gast
Paul
december 2, 2020 12:32

De hele benadering van Corona is fundamenteel fout. De gemiddelde sterfte-leeftijd is 81,9 jaar; bijna gelijk aan de gemiddelde levensverwachting m/v. Een onnatuurlijk hóge levensverwachting ook nog een keer. Corona selecteert dus heel natuurlijk. En is, in het ernstigste geval, niets meer dan een zwaardere griep (zoiets als een griepJE bestaat niet). Ook bij griep hebben mensen soms blijvende schade overigens. Wat wij nu dus doen is de VERGRIJZING beschermen. En daarvoor maken we sociaal en economisch ons land kapot. Mensen boven 70 met Corona horen het thuis te redden met de huisarts. En anders is het: terug naar moeder Natuur. We zijn sterfelijk en willen te veel. Maar in een zwaar gefeminiseerde wereld, lees: sentimentele wereld, durft niemand dat meer te zeggen. Je moet niet allert zijn in 2020, je moet déugen.

Gast
Peter
december 2, 2020 12:53
Antwoord op  Paul

Hoe oud ben jij Paul, hopelijk wordt je niet oud, of heb je medicehulp nodig

Gast
Paul
december 2, 2020 12:58
Antwoord op  Peter

Hoe oud ik ben gaat je niets aan. Maar ik zou niet van mening veranderen als mijn reactie in de praktijk voor mij de dood, of een naar ziekbed zou betekenen. Je bent 70 plus, en mag beschermd, en God weet wat, maar voor 70 plussers maak je niet de economie kapot.

Gast
Bert
december 2, 2020 14:10
Antwoord op  Paul

Heeeeel erg eng.

Gast
Piet Pannelap
december 2, 2020 14:50
Antwoord op  Paul

Helemaal mee eens. Je mag niet meer rationeel denken en handelen. Je MOET deugen…! Daar gaat Nederland/EU aan kapot.

Gast
De Taalhygiëna
december 2, 2020 13:53
Antwoord op  Peter

Wat een agressiviteit. Zou je niet eens een bezoekje aan een psycholoog overwegen?
Jouw stukje zit taalkundig ook niet lekker in z’n vel.

Gast
Luister
december 2, 2020 13:01
Antwoord op  Paul

De beste stuurlui staan aan wal!!!

Gast
De Taalhygiëna
december 2, 2020 13:55
Antwoord op  Luister

Maar liefst drie uitroepentekens achter een opmerking, die kant noch wal raakt.

Gast
Pia
december 2, 2020 13:43
Antwoord op  Paul

Zeg dat maar tegen je ouders!

Gast
Mannen zijn watjes geworden.
december 2, 2020 13:47
Antwoord op  Paul

Ik vind dat u helemaal gelijk hebt. Die dislikes hebt u vast van feministes.

Gast
Jantien Visser
december 2, 2020 11:35

Of het viel me vroeger niet op, maar wat is die Sonja een ‘zuurtsje’ Of het moet toch de leeftijd zijn dat door verkalking van je hersens je zulke zoetsappige en dommige dingen zegt. Deze dame is zelf het beste voorbeeld van dat je bejaarde mensen gewoonweg maar wat laat babbelen/murmelen. Het slaat meestal kant nog wal!

Gast
Oudje
december 2, 2020 11:42
Antwoord op  Jantien Visser

Jantien Visser wat ben jij een enorme sufkut zeg,wat een bagger komt er uit die stinkmuil van je,ga wat zinnigs doen met je leven

Gast
Jantien Visser
december 2, 2020 11:45
Antwoord op  Oudje

Jouw moeder is zeker altijd trots op jou geweest? Wat een triest figuur ben jij. En ik heb recht van spreken over ouderen en wat dat met je gedrag en hersenpan doet. Ik ben ook bejaard!

Gast
Klaas
december 2, 2020 14:15
Antwoord op  Jantien Visser

Hup Jantien, trek je maar niks aan van die zuurpruimen.

Gast
Dorine
december 2, 2020 17:06
Antwoord op  Klaas

Wat klink je zuur Jantien…..nu al!!

Gast
Vriend
december 2, 2020 15:28
Antwoord op  Jantien Visser

In

Gast
Peter
december 2, 2020 12:55
Antwoord op  Jantien Visser

Jantien muts

Gast
xandertje
december 2, 2020 11:29

Rooie Sonja mag aanschuiven op de EO avond terwijl de linkse VARA al twee Op 1 avonden heeft gekaapt. Raar eigenlijk dat links zoveel macht heeft bij de NPO? En dan heb ik het nog niet eens over het verschrikkelijke linkse deugprogramma Dit is M.

Gast
Peter
december 2, 2020 12:57
Antwoord op  xandertje

Als je het goed bedoeld met de medemensen en je niet voor het geld gaat ben je dan links????

Gast
Xantippe
december 2, 2020 19:10
Antwoord op  Peter

Zo is het precies. Ze weten hier niet waar ze het over hebb

Gast
Xantippe
december 2, 2020 19:11
Antwoord op  Xantippe

Hebben

Gast
Waldo
december 2, 2020 14:38
Antwoord op  xandertje

Jij bent vast een Baudet/trump aanhanger
Gore fascist, domme hufter

Gast
Ria van der Tuijn
december 2, 2020 11:25

Sonja heeft zo gelijk. Wat blijkt nu? Er liggen meer jongere in de ziekenhuizen dan ouderen. Wie zijn er tegenwoordig veel te dik? Juist, ja de jongeren.

Gast
anonymous
december 2, 2020 11:13

Net in het nieuws dat mensen van 0 tot 40 voorgaan op IC, en daarboven heeft pech.
De lat wordt dus al steeds lager gelegd.

Gast
StefanV
december 2, 2020 10:42

Opvallend dat Sonja Barend op een EO-avond aanschuift, terwijl er twee keer per week een VARA-duo zit.

Gast
Matthijs Zelf.
december 2, 2020 10:41

Sonja Barend ontstemd over hoe oudere mensen op televisie worden neergezet.
https://www.nu.nl/achterklap/6093843/sonja-barend-ontstemd-over-hoe-oudere-mensen-op-televisie-worden-neergezet.html

Gast
M. Kreukhoven
december 2, 2020 10:31

The Queen has spoken… Ik mis haar wel… De huidige presentatrices zijn van een zeer bedroevend niveau. Tegen alle zuur, onbel.eefd ondankbaar, valse nichten hier, even niet vergeten dat deze dame nog stamt uit de tijd dat Nederland nog niet eens wist wat homoseksualiteit dat heeft oa Sonja Barend behoorlijk uit de kast getrokken door de ‘gewone man’ aan haar tafel te zetten. Sonja Barend is een ICOON…

Gast
oma
december 2, 2020 11:05
Antwoord op  M. Kreukhoven

Sonja was een icoon, nu is ze gewoon getemd.

Gast
Jonnie
december 2, 2020 11:08
Antwoord op  oma

Nee hoor, ze is gewoon met pensioen.

Gast
anonymous
december 2, 2020 11:15
Antwoord op  M. Kreukhoven

Vergeet nooit dat ze door Martin Waardenberg geloof ik, vol op haar mond werd gezoend. 😂
Was leuk.

Gast
Onzin
december 2, 2020 12:07
Antwoord op  M. Kreukhoven

Ik mis haar ook. Altijd spraakmakende onderwerpen. De uitzending over Gilles de la Tourette is legendarisch. Empathisch en respectvol was ze. Altijd.

Gast
IC verpleegkundige
december 2, 2020 10:28

Jort Kelder is bijna zestig jaar en nadert het voorportaal van de dood. Het zijn natuurlijk niet alleen dikke rokende 80 plussers die in het ziekenhuis / op de IC terechtkomen. Veel jonge/jongere mensen worden ook heel serieus ziek en worden opgenomen in het ziekenhuis en komen al dan niet op de IC teercht. Ook hebben zij te kampen met ernstige klachten nadat ze zijn genezen. Jort is dus een zielige oude onwetende man.

Gast
Jan de 💩
december 2, 2020 10:46
Antwoord op  IC verpleegkundige

Jort is sowieso een beetje zielig omdat hij denkt dat hij overal verstand van heeft terwijl hij eigenlijk alleen maar weet van welk soort leer een portemonnee gemaakt moet zijn .

Gast
Huismaker
december 2, 2020 10:27

Radio1: Keesje Boonman ( “Ik zeg niets over pedofielen ……”)
Ik vind Baudet een patiënt.
Haat, haat, haat.

Gast
Matthijs Zelf.
december 2, 2020 10:38
Antwoord op  Huismaker

Waar heb je nou over?

Gast
Sjaak Bonestaak
december 2, 2020 14:19
Antwoord op  Matthijs Zelf.

Over die gekke Keesje Boonman.

Gast
Jonnie
december 2, 2020 10:52
Antwoord op  Huismaker

De weg kwijt?

Gast
Truus
december 2, 2020 14:20
Antwoord op  Jonnie

Wat aardig van jou, dat je hem de weg wilt wijzen.

Gast
Onzin
december 2, 2020 18:41
Antwoord op  Truus

Dat zegt hij toch niet? Wel goed lezen, excuustruus.

Gast
Viespeuk
december 2, 2020 10:20

Sonja Barend: ouwe linkse demente taart.

Gast
Jonnie
december 2, 2020 10:23
Antwoord op  Viespeuk

Geen sterk betoog!

Gast
Koen Jongen
december 2, 2020 10:46
Antwoord op  Viespeuk

Dat is natuurlijk duidelijk geen argument. Slechts zes woorden en leestekens. Oftewel: volkomen quatsch!

Gast
Guttegut
december 2, 2020 10:56
Antwoord op  Viespeuk

Nee jij trekt vast volle zalen, kansloze uitkeringstrekker

Gast
Viespeuk
december 2, 2020 13:12
Antwoord op  Viespeuk

En waarschijnlijk is Sonja ook nog incontinent.

Gast
A. B
december 2, 2020 13:59
Antwoord op  Viespeuk

Waar of niet waar.
Hoe komt de gedachte bij je op ? En heb je er lol in om dit zo te zeggen ?

Gast
Kitty Caron
december 2, 2020 14:02
Antwoord op  Viespeuk

Viespeuk, scheer je weg en laat haar met rust. Men kan wel zien dat je van goede komaf bent (maar niet heus). Ga koken! 🍳

Gast
Klaas
december 2, 2020 14:22
Antwoord op  Viespeuk

Ik dacht dat viespeuken ook een ouwe taart niet versmaden.
Ze schuimen er zelfs nog vuilsnisbakken voor af.

Gast
Roely
december 2, 2020 15:17
Antwoord op  Viespeuk

Maar blijkbaar dan toch nog heel wat meer verstand dan jij hebt….
Sneu figuur

Gast
Karbonade
december 2, 2020 10:18

Over 5 jaar zijn de meest van die 80-plussers toch d ood. Zo is de natuur.
Maar de jongere generatie ondervindt dan nog jarenlang de grote gevolgen door de lockdowns en andere corona maatregelen.
Dan kun je je inderdaad de vraag stellen of het land compleet op slot gooien dat allemaal wel waard is.

Gast
Zucht
december 2, 2020 12:09
Antwoord op  Karbonade

Complotkarbonade.

Gast
Wat je zegt, ben je zelf
december 2, 2020 14:36
Antwoord op  Zucht

Welk complot? Waar dan?
Je kunt tegenwoordig niks meer zeggen, of men ziet er een complot in.
Als de jeugd het niet meer ziet zitten en het wordt als feit in het nieuws gebracht, dan zou het volgens Zucht een complot zijn als Karbonade dat nieuws zou aanhalen.
Mensen kunnen complotten niet meer van feiten onderscheiden. Diep treurig.

Gast
NPO kijker gaat voor kwaliteit
december 2, 2020 10:16

Top uitzending maar wel teveel VVD propaganda!

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen