Sonja Barend haalt bij Op1 uit naar ‘verschrikkelijke’ Jort Kelder

Sonja Barend vindt dat Jort Kelder zich heeft vergaloppeerd met zijn uitspraken in het coronadebat over ’te dikke 80-plussers’. Ze heeft daar zelfs onmin over gehad met haar echtgenoot. Dat vertelde ze gisteren in Op1.

Sonja Barend © Op1

De legendarische talkshowhost zat bij Tijs van den Brink aan de Op1-tafel om over haar nieuwe boek te praten. Ze kwamen ook te spreken over de huidige coronapandemie. Jort Kelder vindt het onzin dat de hele economie stilligt voor te dikke 80-plussers en tot Sonja’s verbijstering was haar eigen man het daarmee eens.

Man Sonja eens met Jort

Tijs van den Brink: “Je man blijkt het eens te zijn met Jort Kelder, die hier ook wel eens aan tafel heeft gezegd van: ‘De slachtoffers zijn alleen de dikke, rokende tachtigplussers. Waarom gaan we daar de hele economie voor stilleggen?’ Was dat schrikken toen jouw man hetzelfde standpunt bleek te hebben als Jort Kelder?”

Sonja Barend vervolgens over Jort Kelder: “Ik was echt heel erg geschokt en van mijn stuk toen ik hem dat hoorde zeggen. Ik vind dat zó onverdraagzaam en zó verschrikkelijk dat je in de hoedanigheid waarin hij daar zit – zo’n jong iemand die het net zo goed heeft als ik – even zo de oude mensen opzij schuift.”

Discussie met echtgenoot

Tijs van den Brink: “Maar je man zegt: ‘Hij heeft gelijk, wij blijven wel even binnen en laat de jeugd maar doorgaan.’”

Sonja: “Wij hadden die discussie en mijn man zei: ‘Ja luister eens, de hele economie gaat kapot en ik vind het het toppunt van solidariteit dat wij op die manier beschermd worden dat alles dichtgaat.’ Daar is iets voor te zeggen, ware het niet dat ik vind dat we dit alleen maar kunnen overwinnen als we dit samen doen.”

De oud-talkshowhost hekelt dan ook alle protesten die er momenteel zijn tegen de coronamaatregelen. “Ik heb het echt verschrikkelijk moeilijk met die mensen die staan te demonstreren. Dan is er weer een Viruswaarheid of Viruswaanzin. Nu even niet.”

Fragment

Het hele Op1-interview met Sonja Barend ziet u op de NPO-site, onderstaand een fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen