Man van SBS 6-ster Dyantha Brooks wil Tweede Kamerlid worden

Mick de Vlieger, de man van SBS 6-ster Dyantha Brooks en de zoon van Erik de Vlieger, wil Tweede Kamerlid worden. Hij staat op de vijfde plek van de kandidatenlijst van de nieuwe partij Code Oranje.

Dyantha Brooks en Mick de Vlieger © SBS, Instagram

De partij van lijsttrekker Richard de Mos en zijn running mate Peter Plasman, de advocaat van John de Mol, mikt op de rechtse kiezer. Op de kandidatenlijst staat ook advocaat Sébas Diekstra, bekend van de SBS 6-flop 6 Inside. Mick de Vlieger is erbij gehaald vanwege zijn passie voor ondernemen. Hij wil zich gaan inzetten voor het MKB.

Mick weg bij Forum

Tot begin dit jaar was Mick de Vlieger nog betrokken bij de Thierry Baudet-partij Forum voor Democratie. Hij doneerde 10.000 euro aan de partij en organiseerde diverse evenementen. “Dit omdat ik dacht dat die club een einde gingen maken aan het stelsel dat is opgebouwd door beroepspolitici”, zegt hij op de Code Oranje-site.

Mick wijst erop dat hij al lang voor de huidige onrust rondom Forum is vertrokken. “In januari ben ik daar weggegaan en afgelopen zomer heb ik Richard de Mos leren kennen, die met zijn ombudspolitiek écht luistert naar de mensen.”

Thierry langs bij Mick en Dyantha

Heel even leek Mick de Vlieger nog een grote vis te worden in de Forum-vijver. Thierry Baudet is zelfs een keer bij Mick en Dyantha thuis geweest. “Om te overleggen over een verdere rol binnen de partij”, weet Quote. “Maar de ondernemer en zijn vrouw, SBS 6-presentatrice Dyantha Brooks, besloten af te wachten.”

Volgens Mick vertrok hij bij Forum voor Democratie na de controversiële tweet waarin Thierry stelde dat twee van zijn vriendinnen in de trein waren lastiggevallen door Marokkanen. Dit bleken bij nader inzien NS-controleurs te zijn. “Ik heb een afkeer van alles wat ook maar schuurt met racisme”, zegt hij nu.

Hunk in de Kamer?

Gaat er daadwerkelijk een Tweede Kamer-zetel naar deze hunk? Hij staat op de vijfde plek en deze partij is helemaal nieuws. Toch wijst Mick erop dat Code Oranje al één zetel heeft in de peiling van Maurice de Hond. “Dat is nog zonder dat ons programma officieel is gepresenteerd. Ik denk dat drie-plus zetels realistisch is.”

Mick op Insta:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen