Sander Schimmelpenninck heeft een Klippan-bank: ‘Smakeloos’

Sander Schimmelpenninck heeft zijn woning buitengewoon smakeloos ingericht. Hij heeft zelfs een Klippan-bank van Ikea in de woonkamer staan. Dat onthult zijn co-host Jaap Reesema in De Zelfspodcast.

Sander Schimmelpenninck © Op1

Nu Jaap Reesema is doorgebroken als zanger met de kraker Nu Wij Niet Meer Praten, zit hij in De Zelfspodcast ineens met enige bravoure tegenover Sander Schimmelpenninck. Hoewel Sander hem nog steeds behandelt als zijn sidekick, is Jaap tegenwoordig overduidelijk de A-ster van het tweetal. Jaap durft hem deze week dan ook flink op zijn plek te zetten.

Studentenhut

Jaap en zijn vrouw Kim Kötter bewonen een prachtige villa in Loosdrecht, die bijzonder smaakvol is ingericht. Toch neemt Sander hun interieur in de podcast behoorlijk op de korrel, maar dat pikt Jaap niet. “Gozer, jouw studentenhut… Je hebt een matras op de grond liggen. Er liggen overal kleren en het is allemaal naar de klote”, briest hij.

Sander bewoont een karakteristiek pand in Amsterdam, maar de inrichting is volgens Jaap echt om te huilen. “Het is een trieste verschijning als je bij jou thuiskomt. 36 jaar en het is afschuwelijk.”

Daar heeft Sander even niet van terug. “Ja, nee, dat is ook zo.”

BN’er-huis

Jaap vindt dat Sander afschrikwekkend lelijk woont. “Het is toch echt… Doe er eens wat aan, man! Ga nou niet tegen mij over mijn inrichting wat zeggen. Christus.”

Daarop zegt Sander zuigend: “Nee, nee, nee, Jaap. Het is best mooi voor een BN’er-huis.”

Jaap woest: “Ik ga serieus foto’s van jouw huis online zetten. Het is om te jánken, ouwe student.”

Sander cynisch: “Ja, Jaap, ik vind het ook heel prettig als je de letters ‘home’ aan de muur hebt hangen, zodat je dan weet dat je thuis bent.”

Klippan

Wandornamenten met het woord ‘home’ worden veelvuldig verkocht in winkels als Xenos en zijn met name geliefd bij vrouwen met een kortpittig kapsel. Jaap: “Dat heb ik helemaal niet, dat is niet waar!”

Sander: “En een niet te identificeren rieten object in de vensterbank vind ik ook gewoon van toegevoegde waarde!”

Daarop komt de getergde Jaap met een bizarre onthulling: Sander heeft thuis een Klippan-bank staan. “Gozer, je hebt de allerlelijkste Ikea-keuken, je hebt een lelijke Klippan-bank en een matras op de grond!”

De Klippan-bank wordt algemeen gezien als het meest inspiratieloze zitmeubel van Nederland: het zit aardig, het voldoet, je kunt de hoes wassen, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Volgens grove schattingen heeft meer dan 70 procent van de uitwonende studenten in Nederland een Klippan-bank.

Podcast

Na deze pikante onthulling van Jaap besloot Sander snel door te gaan naar het volgende onderwerp. U ziet of hoort het allemaal in de nieuwste aflevering van De Zelfspodcast:

https://www.youtube.com/watch?v=0AE5LxdUTXs&ab_channel=DeZelfspodcast

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen