Geert Wilders onthult in Privé: ‘Stiekem met telefoon naar bed’

Geert Wilders heeft een nachtelijk telefoonverbod van zijn vrouw omzeild door zijn telefoon stiekem te verstoppen onder de dekens. Dat verklapt hij in een interview aan de kersverse Privé-journalist Bram Moszkowicz.

Geert Wilders © Jensen

Normaal gesproken draait de Privé om de Eva Jineks en Marco Borsato’s van deze wereld, maar af en toe duikt er ook een politicus op in het showblad. De vraagstelling is dan wat anders dan we gewend zijn van de reguliere media, waardoor we politici van een andere kant leren kennen. Zo doet Geert Wilders een boekje open over echtelijke ergernissen.

Gelukkig getrouwd

Geert is al dertig jaar gelukkig met zijn echtgenote Krisztina. “Ik heb een superlieve vrouw, de liefste vrouw die ik maar kan hebben”, legt hij uit. “Met het steeds moeten verhuizen en de dreiging en de beveiliging, dat brengt je ook dichter bij elkaar. Dat schept nog meer een band dan je al had.”

Toch zijn er ook wel dingen waar Krisztina zich aan ergert bij Geert. “Waar zij zich echt aan ergert, is dat ik niet zo zeer te weinig aandacht aan haar zou geven, maar meer dat ik te veel met mijn werk bezig ben. Dan zegt zij: ‘Kom we gaan dit doen of dat doen’, of: ‘Zullen we ergens gaan wandelen?'”

Telefoonverbod

Op sommige momenten stoort Krisztina zich eraan dat Geert de hele tijd op zijn telefoon zit. “Ja, dat is verschrikkelijk. Ze heeft een periode gehad dat ik ’s nachts de telefoon niet mee naar bed mocht nemen. Ik hem stiekem toch altijd meenemen… en verstoppen onder de dekens. Ja, dat is wel verschrikkelijk.”

Verder gaat het in het interview ook nog over zijn twee katten Snoetje en Pluisje. “Ze hebben een eigen Twitter-account met meer volgers dan negen van de tien Kamerleden hebben. Ik geloof echt dat het hebben van een kat gigantisch veel stress scheelt. Ja, ik ben echt een kattenmens.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen