RTL 4 zet Beat the Champions in als Heel Holland Bakt-beul

RTL 4 onthult vlak van tevoren met welke show de zender vanaf januari gaat concurreren met NPO 1-monster Heel Holland Bakt. Het gaat om Beat the Champions en Chantal Janzen wordt ingezet als host.

Chantal Janzen © William Rutten

De januarischema’s werden twee weken geleden onthuld door NPO, RTL en SBS, maar toen was nog niet duidelijk wat RTL 4 zou gaan uitzenden op de zondagavond. Die uitzendavond lijkt NPO 1 met een landslide te gaan winnen dankzij de terugkeer van Heel Holland Bakt, dus RTL 4 moet wel iets heel indrukwekkends brengen om daar tegenop te boksen.

Beat The Champions

SBS 6 lijkt de strijd te hebben opgegeven en komt met Frank Visser-herhalingen, maar RTL 4 geeft de zondag niet op. De tv-zender heeft het Britse succesformat Beat The Chasers aangekocht en gaat die in Nederland uitzenden als Beat The Champions. Chantal Janzen is uitgekozen voor de presentatie.

Het gaat volgens Chantal om een ‘zenuwslopende quiz’. “Al jaren heb ik de wens om een spannende kennisquiz te presenteren. Daarom kijk ik er enorm naar uit om mijn tanden in Beat The Champions te zetten en deze tak van sport te gaan beheersen.”

Superquizzers

In Beat The Champions krijgen quizliefhebbers de ultieme kans om het solo op te nemen tegen een team van vijf superquizzers die stuk voor stuk beschikken over een enorme algemene kennis. In de eerste ronde bouwt de kandidaat zijn startkapitaal op door het beantwoorden van maximaal vijf vragen.

Vervolgens neemt de kandidaat het helemaal alleen op tegen de Champions in een race tegen de klok. Hoe meer Champions hij durft uit te dagen hoe groter het te winnen geldbedrag, maar ook hoe groter het risico om alles te verliezen.

50.000 euro

De kandidaten kunnen in een aflevering bijvoorbeeld 5.000 euro verdienen als ze van twee Champions winnen en misschien wel 50.000 euro als ze alle vijf verslaan. “Maar makkelijk zal het niet worden…de Champions zitten niet voor niets in het panel en doen er alles aan hun eer te verdedigen.”

Wie deze Champions zijn wordt op een later moment bekendgemaakt.

Beat The Champions, een productie van ITV Studios, is vanaf zondag 3 januari wekelijks om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Trailer

Een trailer van de Australische versie van deze show:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen