Henry Schut protesteert in talkshow M tegen coronamaatregelen

NOS-ster Henry Schut heeft gisteren in de talkshow M zijn beklag gedaan over de coronamaatregelen. Soms schieten de regels echt een beetje hun doel voorbij, vindt de sportpresentator.

Henry Schut © M

Henry Schut ergert zich eraan dat alle amateursport in oktober aan banden is gelegd door de regering van Mark Rutte. Hij heeft zich er behoorlijk over opgewonden. “Ja, maar laat ik er meteen bij zeggen dat ik me relatief heb opgewonden”, aldus de presentator, bekend van het programma Studio Sport.

Submaatregelen

De botte bijl moet wat Henry betreft iets vaker in de Haagse kast blijven staan. “Ik snap natuurlijk alle coronamaatregelen, maar in de tweede golf denk je ook wel eens: misschien moet je bij elke maatregel héél even ook stilstaan bij wat de maatregel dan precies is en of je dan her en der een soort submaatregel kan nemen.”

Dan doelt Henry op de kinderen. “Waarom mogen de kinderen niet voetballen? Dat staat ook voor zo veel meer dan alleen maar dat kinderen mogen voetballen, want het is een soort gezinsding in een tijd dat je al heel weinig hebt met z’n allen.”

Zielepoot

Het gaat allemaal echt te ver, vindt Henry. “Nogmaals: ik wil niet de zielepoot uithangen, want er zijn natuurlijk ergere dingen aan de hand, maar als de kinderen naar school mogen, dan zou ik denken: laat ze ook lekker voetballen tot 13 jaar.”

“Je staat langs het veld met zeven ouders, het is buiten, afstand houden kan prima en het betekent heel veel. Het betekent ook blijdschap, geestelijk welzijn voor heel veel mensen. En het betekent dat je dit (maakt klein gebaar, red.) in een beslissing neemt.”

Fragment

Het bewuste M-item kunt u terugzien bij de NPO, onderstaand het fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen