’t Is Hier Fantasties-ster Ursul de Geer (74) overleden

Tv-bekendheid Ursul de Geer is gisterenavond op 74-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Amsterdam. Hij was al enige tijd ziek. Dat meldt NRC Handelsblad.

Ursul de Geer © MAX

Ursul de Geer is vooral bekend van de televisiehit ’t Is Hier Fantasties uit de jaren negentig. Van 1995 tot 2001 struinde de presentator verschillende bekende vakantiebestemmingen af, om leuke verhalen te halen bij vakantiegangers. Hij kwam in 2009 nog met een terugblikprogramma, getiteld ’t Is Hier Wéér Fantasties.

Het beroemde format werd in 2014 nieuw leven ingeblazen, maar dan niet met Ursul de Geer maar met Beau van Erven Dorens. Die remake werd uitgezonden op SBS 6, maar was geen lang leven beschoren.

Andere tv-programma’s waarin Ursul de Geer zijn opwachting maakte, waren Nederland Vertrekt (RTL 4), BOOKZ (Het Gesprek), Dancing with the Stars (RTL4) en Danni Lowinski (2014). Verder speelde hij in films en was hij regisseur van toneelstukken zoals De Aanslag.

Fragment

Zes maanden geleden was Ursul de Geer nog te gast in de protesttalkshow Cultuur in Actie van Richard Groenendijk. Hierin zorgde hij voor een geestig moment door te klagen over het geluid dat hun gesprek verstoorde. Het bleek zijn eigen telefoon te zijn, die hij vervolgens met geen mogelijkheid uit kreeg. U ziet het onderstaand (vanaf 5:10).

Eind vorig jaar was Ursul de Geer nog een van de gasten in de talkshow Tijd voor MAX op NPO 1. Die uitzending kunt u hier terugzien.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen