Bart Ettekoven: ‘Eva Jinek bedrijft topsport? Echt niet!’

Bart Ettekoven vindt het onzin als talkshowhosts als Eva Jinek roepen dat zij ’topsport’ bedrijven. Dat is een wel héél erge devaluatie van het begrip, vindt de hoofdredacteur van Weekend.

Bart Ettekoven en Eva Jinek © Shownieuws, Jinek

Overdrijven is ook een vak, vindt Bart Ettekoven. “’Het is topsport’, hoor ik Nederlandse presentatoren van dagelijkse talkshows vaak roepen in interviews. Dat geloof ik, maar denkt u dat topsporters na iedere twee, drie maanden hun strakke trainingsschema’s weer vaarwel kunnen zeggen en achterover kunnen leunen? Ik gok van niet.”

Lange vakanties

De Weekend-baas wijst erop dat de vakanties van talkshowpresentatoren oneindig lang duren. Fidan Ekiz en Renze Klamer zijn maar twee maanden op de buis geweest met De Vooravond en Eva Jinek struint ook alweer weken door de duinen van Noordwijk, weet Bart. “Wat een enorm verschil met andere landen.”

In andere landen wordt er veel harder gewerkt door tv-sterren, meent Bart. Hij wijst op John King, die tijdens de Amerikaanse verkiezingen zó vaak presenteerde, dat hij grapte dat hij zich straks opnieuw moet voorstellen aan zijn zoon. “Daar zullen de kinderen van Eva en Fidan geen last van hebben.”

“Zij zullen eerder verbaasd zijn als mama, na maanden vakantie, weer eens naar haar werk gaat”, bitcht Bart.

Niet zeuren

De Eva Jineks en Fidan Ekizzen van deze wereld moeten vooral niet klagen, vervolgt Bart. “Dat je in de zomer je hoofd even zes weken wil leegmaken op een warm palmenstrand om daarna weer fris te beginnen, snap ik. En pak wat mij betreft rond de kerst óók nog een weekje vrij”, zegt hij.

“Maar verder moet je voor dát (…) salaris en met zó’n leuke baan echt niet zeuren en gewoon lekker werken.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen