NPO 1-baas vindt ‘politiek incorrecte’ Fidan Ekiz verfrissend

NPO 1-zenderbaas Remco van Westerloo heeft er geen moeite mee dat Fidan Ekiz in haar talkshow De Vooravond allemaal rechtse meningen verkondigt. Dat laat hij vandaag weten in het AD.

Remco van Westerloo © NPO / Michel Schnater

Remco van Westerloo is erg tevreden over wat Fidan Ekiz en Renze Klamer hebben neergezet met hun DWDD-opvolger. Het is overduidelijk dat de twee goed op elkaar zijn ingespeeld, zegt hij. “We zagen Fidan Ekiz al eens in de late avond-show bij Renze Klamer. Die twee hadden chemie. Die moeten we in de gaten houden.”

Politiek incorrect

Fidan verkondigt in De Vooravond regelmatig haar sterke mening over actualiteiten en daardoor vangt ze behoorlijk wat wind. De presentatrice ligt vanuit linkse hoek behoorlijk onder vuur vanwege kritische uitspraken over bijvoorbeeld de islamitische aanslag op een leraar in Parijs en het ‘politieke proces’ tegen PVV-leider Geert Wilders.

De NPO wist echter van meet af aan dat ze met Fidan Ekiz niet voor een politiek correcte vrouw kozen, legt Remco uit. “Fidan grossierde in politiek incorrecte uitspraken. Vond ik verfrissend. Dat ze allebei hun eigen mening geven, juich ik toe. We hebben het er wel over gehad. Hoe formuleer je, hoe bereid je je voor. Daar valt terrein te winnen.”

Linkse kerk

Het is volgens Remco juist belangrijk dat er niet alleen maar linkse meningen te horen zijn bij de NPO. “Voorheen hoorde je: de publieke omroep, dat is de linkse kerk, dat is ons kent ons. Nou, dat is nu wel anders geworden. Het pluriforme bestel is een verrijking”, zegt hij.

Zelf ziet Fidan zich overigens niet per se als rechts, zei ze maandag bij WNL. “Mijn links, wat ik van huis uit heb meegekregen, is een heel andere links. Niet het ‘woke-links’ waar ze heel erg aan het strijden zijn over wie woker is dan de ander. Links die intimideert en jou zijn eigen visie wil opleggen. Ik ben daar sowieso heel erg allergisch voor.”

Het interview met Remco van Westerloo kunt u lezen op de AD-site.

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen