Op1 heeft bijnaam voor ‘onaardige’ Angela de Jong: ‘Tante Ans’

Angela de Jong wordt door de redactie van Op1 ‘Tante Ans’ genoemd. Ze schrijft veel onaardige dingen. Dat zegt eindredacteur Rachel Franse in gesprek met de Volkskrant.

Angela de Jong © Op1

Regelmatig uit Angela de Jong zeer felle kritiek op Op1, bijvoorbeeld laatst over de aanstelling van Paul de Leeuw als vrijdagpresentator. “Je kunt een hoop van hen zeggen – dat de één een lekker kwisje kan presenteren bijvoorbeeld en de ander kampioen gekke bekken trekken is – maar een stevig interview hoort niet direct bij hun kerncompetenties”, riep ze.

Nitwits

Walgelijk, vindt Rachel Franse het. “Ook al maakt iemand al twintig jaar televisie en doet hij nu voor het eerst een talkshow: geef hem een kans. Dat vind ik echt een ding in deze maatschappij, we zijn zo onaardig. Angela schrijft in de krant dat het een stelletje nitwits zijn, dat is toch onaardig?”

In een talkshow wordt toch ook wel eens iets onaardigs gezegd? “Dat is de polemiek aan tafel. Dat is recht in iemands gezicht, vind ik prima. Maar moet je al na de tweede uitzending van een nieuw presentatieduo schrijven dat het niets is? Laat mensen groeien, laat ze zich ontwikkelen.”

Tante Ans

Nee, Angela de Jong is niet geliefd op de redactie van Op1. Het begon al vóórdat het programma op de buis was; de AD-diva schoot het idee van wisselende presentatieduo’s af.

“Tante Ans, zoals we Angela de Jong noemen, moest zo nodig zeggen: ik geef er geen kwartje voor. Maar ik zal je vertellen: sinds ik bij Op1 ben begonnen, heb ik nog geen nacht wakker gelegen. We hebben een ijzersterke redactie die de presentatoren aanzet om het beste uit zichzelf te halen.”

Het lange interview met Rachel Franse kunt u lezen op de Volkskrant-site.

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen