‘NPO-geknuffel met stuk stront Ismail Ilgun is walgelijk’

Het is walgelijk dat de NPO de vroegere treitervlogger Ismail Ilgun zo omarmt. Het is een stuk stront. Dat zegt opiniemaker Jan Roos in zijn showrubriek RoddelPraat op YouTube.

Ismail Ilgun Foto: NTR, Goya Productions

Ondanks dat zijn debuut als programmamaker heeft geleid tot extreem slechte kijkcijfers, mag Ismail Ilgun verder bij de NPO. De VPRO gunt hem een nieuw zesdelig tv-project. Ongekend, vindt Jan Roos. “Het is de treitervlogger, hè? Die jongen kan niks en het is gewoon een stuk stront, maar op een of andere manier wordt hij de héle tijd door de mainstream media op het schild gehesen.”

‘Hij deugt niet’

Ismail Ilgun is gewoon een jongen die niet deugt, vindt Jan. “Deze Turk staat overal op de gouden lijst, terwijl die gast echt niet deugt.”

Co-host Dennis Schouten: “Ik ben dit echt wel met je eens. Ik heb wel eens met hem gewerkt en dan heb je een afspraak met hem en dan kwam hij niet opdagen of veel te laat. Toen ik veel in Zaandam was in die tijd, was hij ook degene die al die jongeren ophitste om strafbare feiten te plegen en zich doodlachte op het moment dat de politie kwam en moest ingrijpen en er een totale chaos was.”

Jan: “Omdat hij een soort van crimineel is, kon hij dicht bij de criminelen komen en ze in beeld brengen.”

Straattuig

Dat de NPO dit ‘straattuig’ knuffelt, kan gewoon niet, foetert Jan. “Het is toch verschrikkelijk dat we dit soort straattuig BN’ertje moeten laten worden? Het is toch verschrikkelijk? Wat moeten we met die troep?”

De verkeerde jongens worden door de NPO op het schild gehesen, vindt hij. “Ik ken genoeg succesvolle allochtonen en die zie je nooit op televisie. Maar dan is er een D66-trut van een of andere omroep die zegt: ‘Laten we dan die treitervlogger nemen en dan maken we daar een heel leuke voorbeeldallochtoon van. Heel leuk!’”

“En dat wordt het niet, want het is gewoon een stuk stront die gozer. Verschrikkelijk!”

RoddelPraat

De afgelopen aflevering van RoddelPraat:

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen