Ondanks horrorkijkcijfers: NPO door met ex-treitervlogger Ismail Ilgun

Ismail Ilgun, die in 2016 landelijk bekend werd als treitervlogger uit de Zaanse wijk Poelenburg, wordt omarmd door de NPO. Na zijn drillrapshow mag hij er een tweede tv-programma gaan maken.

Ismail Ilgun Foto: NTR, Goya Productions

De 23-jarige Ismail Ilgun was de afgelopen weken te zien met zijn tweedelige NTR-programma over drillrap, maar Project Ismail werd echt verschrikkelijk slecht bekeken. De slotaflevering kwam afgelopen dinsdag op prime time niet verder dan 57.000 kijkers op NPO 3. Daarmee wist de zender slechts één procent van alle kijkers op dat moment te boeien.

Horrorkijkcijfers

Het allerergste aan dit horrorkijkcijfer was nog wel dat Project Ismail na één van de grootste kijkcijferhits van NPO 3 stond: Hunted. Daar keken direct ervoor 908.000 mensen naar, goed voor een marktaandeel van twaalf procent. Dat betekent dat 94 procent van de NPO 3-kijkers wegzapte toen Ismail in beeld kwam.

Normaal gesproken verbant Hilversum je dan direct naar de krochten van de lokale omroep, maar in het geval van Ismail Ilgun spelen kennelijk andere factoren een rol. Ze zijn bij de NPO behoorlijk fan van de ex-treitervlogger, want hij krijgt nu de kans om van de NTR naar de VPRO te hoppen.

Ismail wordt VPRO-ster

Waar de NTR hem de kans gaf om twee afleveringen van zijn drillrap-show te maken, pakt de VPRO al helemaal uit met Ismail. Daar krijgt hij een zésdelig programma. “Yeey! Ik ga een 6-delige serie maken voor de VPRO. Echt bizar, ik ben heel blij met de kansen die ik krijg. Zal ze met beide handen aanpakken”, twittert hij.

Veel mensen vinden het krankzinnig dat een ex-treitervlogger wordt beloond met allemaal cadeautjes van de NPO. Dat hij die kritiek niet beantwoordt met de racismekaart, valt dan wel weer mee. “We moeten stoppen met het trekken van de racismekaart bij elk incident dat er gebeurt. Come on, tegenwoordig is alles racisme”, zegt hij.

Waar het nieuwe VPRO-programma over gaat is nog niet bekend.

Tweet

De tweet van Ismail Ilgun:

https://twitter.com/Ismaililgun1/status/1339260016440832002

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen