MAX-keizer Jan Slagter in de bres voor geplaagde Fidan Ekiz

Omroep MAX-baas Jan Slagter springt in de bres voor Fidan Ekiz, die behoorlijk onder vuur ligt van linkse opiniemakers. Ze moet vooral zo doorgaan. Dat schrijft hij in een tweet op Twitter.

Jan Slagter © Roland J Reinders / MAX

Fidan Ekiz breekt in haar dagelijkse programma De Vooravond met de traditie dat talkshowpresentatoren niet al te veel naar voren treden met hun mening. Ze heeft zich in haar talkshow diverse malen uitgesproken over de actualiteit, maar dat wordt aan de linkerkant van het politieke spectrum niet zo geapprecieerd.

Jan steunt Fidan

De Vooravond-ster moet gewoon haar mond houden, vinden critici. Ook oud-NOS-hoofdredacteur Hans Laroes liet gisteren een soortgelijk geluid horen. Over de linkse meningen van bijvoorbeeld Margriet van der Linden heeft hij zich nog nooit kwaad gemaakt, maar de rechtse meningen van Fidan Ekiz vindt hij niet te pruimen.

Hypocriet, vindt Jan Slagter dat. “Benieuwd of Hans Laroes iets te zeggen heeft over Margriet van der Linden, Sonja Barend, Eva Jinek en vele anderen als zij hun mening geven? Kom er maar in Hans…”, zegt hij.

‘Wees niet kleurloos’

Jan vindt het juist toe te juichen dat een presentator ervoor kiest om niet kleurloos te zijn. Hij hoopt dat Fidan gewoon zo door blijft gaan. “Blijf alsjeblieft je mening geven Fidan. Wees geen kleurloze presentator, wakker de discussie aan. Juist nu is het nodig.”

Fidan waardeert die steun van harte. “Dank je, Jan”, zegt ze.

Tweet

De tweet van Jan aan Fidan:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen