Bridget Maasland in shock over populariteitscrisis Máxima

Bridget Maasland is erg geschrokken van het nieuws dat het vertrouwen in het koningspaar fors is gedaald. Met name de populariteitscrisis van koningin Máxima zag ze niet aankomen.

Bridget Maasland en koningin Máxima © RTL, RVD - Martijn Beekman

De anders zo koningsgezinde NOS pakte gisteren groot uit met het nieuws dat het vertrouwen in het koningspaar fors is gedaald. Nieuwsuur heeft onderzoeksbureau Ipsos onderzoek laten doen en de cijfers liegen er niet om: waar in april nog 76 procent van de Nederlanders veel vertrouwen had in koning Willem-Alexander, is dat nu nog maar 47 procent.

Bridget in shock

Opvallend genoeg is ook koningin Máxima de klos: zij daalt van 83 naar 61 procent. “Dat vind ik nog wel het meest schokkende van het hele onderzoek, want Máxima is natuurlijk altijd wel echt degene die de hele kar trekt”, zei Bridget Maasland ’s avonds in haar programma RTL Boulevard.

De populariteit van het koningspaar heeft een flinke opdoffer gekregen vanwege het Griekse schandaal: middenin de tweede coronagolf besloot de koninklijke familie gezellig vakantie te gaan vieren in Griekenland. Het volk riep hen op het matje, ze keerden halsoverkop terug en kwamen vervolgens op camera met een uitgebreid excuus.

Uitgerekend Bridget vond dat excuus echter heel kil en afstandelijk overkomen. “Het menselijke gevoel… Er zat zo weinig menselijkheid in. Het even contact maken met het gewone volk.”

‘Serieus?!’

Ook Justine Marcella, de royaltykenner van RTL Boulevard, is geschrokken. “Dit vond ik ook echt bij Maxima, van: serieus, meer dan 20 procent gedaald?! Eigenlijk is ze al twintig jaar onaantastbaar en altijd heel erg populair. Ik vond dat ook wel echt heel erg shocking. Ik vind de draagkracht voor de monarchie ook wel heel erg naar beneden gegaan.”

Hoe komt het volgens haar? “Ik denk echt dat het een combinatie is van verschillende factoren. Een speedboot kopen van 2 miljoen op het moment dat Nederland de coronacrisis letterlijk in de portemonnee voelt… In deze tijd dat we allemaal wat zwartgallig en zuur zijn, weegt dat nog wel extra zwaar. Dat is heel logisch.”

Daarnaast gaat het om het tripje naar Griekenland, zegt ze. “Zeven van de tien mensen had daar geen begrip voor.”

Fragment

Het bewuste item in RTL Boulevard:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen