Bridget Maasland: ‘Fijn om je te zien huilen, Peter R. de Vries’

Bridget Maasland vindt het goed dat Peter R. de Vries zijn tranen gisteren even lekker de vrije loop liet in RTL Boulevard. Het is goed dat de kijker die kant van hem ziet. Dat zei ze in de uitzending op RTL 4.

Peter R. de Vries en Bridget Maasland © RTL

Peter R. de Vries vertelde in de uitzending over het overlijden van Sientje Oort, de moeder van het in 1982 vermoorde jongetje Petertje Oort. Het was de eerste kindermoord ooit waar de misdaadjournalist zijn tanden inzette. Het emotioneerde hem gisteren in Boulevard dat Sientje is overleden zonder dat de moordenaar ooit gepakt is.

Graf van Petertje

Het hele gezin Oort is er aan onderdoor gegaan, aldus Peter. “Soms gebeurt er in één gezin veel te veel voor één mensenleven.”

Bridget Maasland daarop “Is het daarom ook dat jij ooit terug bent gegaan naar het graf van Petertje en een belofte hebt gedaan?”

Peter: “Ja.”

Bridget: “Kan je dat vertellen?”

Peter: “Nou, dat is al een tijdje geleden, maar toen was ik in Purmerend, had ik wat tijd over en ben ik naar zijn graf gegaan. Ik heb een mooie plant gekocht. Ja… Ik vind het moeilijk.”

Kaartje

Na een paar seconde tegen zijn tranen vechten, vervolgde Peter: “Maar goed, toen heb ik daar een kaartje bij gedaan en opgeschreven: ‘Ik zal altijd naar de moordenaar blijven zoeken.’ En altijd is ook altijd, dus die zaak verjaart voor mij niet. Als ik dus nu nog een tip krijg, dan ga ik daar weer op in.”

Bridget: “Dat snap ik. Dankjewel, Peter.”

Het is goed dat de kijker ziet dat hij ook emotie heeft, vindt Bridget. “Hè, wat is het toch fijn om af en toe ook deze kant van Peter te zien. Wij zien hem heel vaak hier achter de schermen en wat jij zegt is zo waar. Het is jouw brandstof en het is alleen maar heel erg mooi. Nu zitten we allemaal te huilen, ha ha. Dankjewel, Peter.”

Fragment

Het fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen