VVD-ster Albert Verlinde walgt van PvdA: ‘Ik vind dit nogal iets’

VVD-politicus Albert Verlinde, ook bekend als SBS 6-ster, vindt het schandalig dat de PvdA de naam van prins Bernhard gebruikt voor een belastingplan. Dat heeft hij laten weten in Shownieuws.

Albert Verlinde © Shownieuws

Albert Verlinde, die in het nieuwe jaar namens de VVD aan de slag gaat als gemeenteraadslid in de nieuwe gemeente Vught, vindt het ‘not done’ van de linkse partij. Het programma rept in zijn verkiezingsprogramma van een ‘prins Bernhard’-belasting, bedoeld om pandjesbazen aan te pakken.

‘Dit gaat te ver’

Het is een schande vindt Albert, die erop wijst dat prins Bernhard een prima huisbaas is. “Wij zitten hier toch ook in een pand van hem?”, zei de showkenner in de studio van het Media Park. “Het feit dat je een naam noemt in een partijprogramma gaat wel ver.”

De PvdA overschrijdt hiermee een fatsoensgrens, vindt Albert. “Om even bij de PvdA te blijven: Rob Oudkerk was ooit een hotemetoot binnen die partij en hij werd betrapt en geout door Heleen van Royen omdat hij naar illegale dames ging achter het Centraal Station in Amsterdam. Als de PvdA dan een wet bedenkt over mensenhandel, dan noemen ze het toch ook niet de Rob Oudkerk-wet? Dat zou het begin zijn.”

Etiket

Dit kun je volgens Albert gewoon niet maken. “Ik ben serieus. Als je die weg inslaat, kun je steeds een bekende Nederlander pakken en daar een etiket op plakken. Ik vind het nogal iets.”

Collega Ronald Molendijk: “Het is gewoon de eerste keer dat ik voor het koningshuis ben. Het is gewoon gênant wat de PvdA doet. Hoeveel zetels hebben ze? Drie of vier? Nog even wachten en het is weg.”

En Sandra Schuurhof: “Ik vind het echt een zwaktebod, want om de naam van één individu in je partijprogramma op te nemen. Dan heb je het ook nog over een prins, die zich heel moeilijk kan verdedigen, omdat hij lid is van de koninklijke familie.”

VI

Het PvdA-plan kon wel op begrip rekenen van de mannen van Veronica Inside. “Dit soort jongens die heel veel huizen hebben… Huizen zijn er voor mensen om in te wonen en niet om mensen financieel uit te kleden”, merkte Johan Derksen op in de uitzending van gisteren.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen