Maarten Spanjer mag geen rode wijn bij Op1: ‘Waarom Ab wel?’

Maarten Spanjer heeft maandagavond aan de talkshowtafel van Op1 zijn beklag gedaan over het feit dat hij geen rode wijn mocht bestellen aan de studiobar. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1.

Maarten Spanjer © Op1

De 68-jarige Maarten Spanjer zat aan tafel om te vertellen over zijn jaaroverzicht van 2020, maar eerst uitte hij zijn ongenoegen over de catering. Hij vindt het tamelijk bizar dat hij niet aan tafel mocht komen met rode wijn, terwijl de vaste Op1-gast Ab Osterhaus altíjd met rode wijn aan tafel zit.

Appie Osterhaus

De enigszins beledigde acteur: “Ik wilde eerst even nog een inhoudelijke vraag stellen. Ik zie hier altijd Appie Osterhaus aan de rode wijn en ik bestel vanavond een rood wijntje – ik had er echt zin in – en na achten wordt er geen wijn geschonken. Weten jullie hoe dat komt?”

Presentatrice Margje Fikse: “Je moet echt Ab Osterhaus heten en dan mag je dat. Nee, ik weet het niet.”

Ab1

Zorgminister Hugo de Jonge daarop: “Het programma heet ook Ab1, hè?”

Margje: “Ja, wij zijn Ab1. Nou, we zullen dit navragen. Wij hebben dit antwoord niet. Zullen we het dan nu even over jouw nieuwe programma hebben, toch?”

Overigens onthulde Ab Osterhaus gisteren nog dat hij ook altijd een glaasje rode wijn drinkt voordat hij gaat hardlopen. Dan doet het wat minder pijn, aldus de tv-viroloog.

Twitter

Een fragment van Maarten Spanjer in Op1:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen