Liefde Albert Verlinde en Tim Douwsma bekoeld: ‘Hij is dom’

De liefde tussen Albert Verlinde en Tim Douwsma is ernstig bekoeld door Tims opvattingen over het coronavirus. Albert vindt Tim een beetje dom. Dat heeft hij gisteren gezegd in Shownieuws.

Albert Verlinde en Tim Douwsma © SBS, NPO

Albert Verlinde was tot een paar jaar geleden nog behoorlijk gek op Tim Douwsma. Hij bezorgde hem in 2015 zelfs de hoofdrol in de musical Grease, ondanks dat Tim nauwelijks ervaring had in het musicalvak. “Tim heeft zo’n enorme uitstraling. Ik heb er goede hoop op dat er een mooie toekomst in het musicalvak voor hem in het verschiet ligt”, merkte hij op.

Albert en Tim

Er ontstond een vriendschap tussen Albert en Tim. Toen Tim in 2017 te gast was in Alberts programma RTL Live speelden ze samen een scène uit The Bold and the Beautiful na. Begin vorig jaar ging het mis, toen Tim Albert passeerde met de primeur over zijn aanstaande vaderschap.

Albert was not amused. “Ik was even een beetje streng tegen hem vandaag”, vertelde hij in zijn programma 6 Inside. “Ik zei: ‘Luister, vorige week hadden wij al gehoord dat jij vader zou worden. Dat werd toen nog stevig ontkend door jou, kleine jokkebrok.‘”

Virusgekkie

Maar nu Tim zich dit jaar heeft ontpopt tot een soort virusgekkie, is Albert echt helemáál klaar met hem. Tim, Famke Louise en hun actie #ikdoenietmeermee werden gisteren aangestipt in Shownieuws. “Gaan we nu naar de dommemensenhoek?”, bitchte Albert. “Dat was dramatisch wat daar gebeurde.”

De BN’ers die in september protesteerden tegen de coronamaatregelen zijn volgens Albert heel dom. “Het was een soort clubje wereldvreemde bekende Nederlanders. Famke Louise, Thomas Berge, Tim Douwsma. Ze zeiden in één keer allemaal: ‘Ja jongens, het is allemaal fake, het slaat nergens op, ik doe niet meer mee aan al die maatregelen.’”

‘Tim is nog in die modus!’

Albert heeft nog nooit zo veel domme BN’ers bij elkaar gezien. “Het was de meest ongelukkig getimede actie ever, want binnen een week bleek het virus weer helemaal terug te komen, dus het was idioot wat daar gebeurde.”

Het erge is dat Tim maar blijft doorgaan, vindt Albert. “Sommige mensen zijn nog steeds heel vasthoudend. Tim is nog steeds in die modus, hè? Bij alles wat er gebeurt aan maatregelen, zie je onmiddellijk weer iets voorbijkomen op zijn Facebook dat hij het er niet mee eens is en dergelijke.”

Monddood

Het is in elk geval goed dat ook dit soort types een podium krijgen, vindt Albert. Zo vindt hij het heel goed dat Famke Louise uitgebreid de ruimte kreeg om haar verhaal te houden in de talkshow van Eva Jinek.

“Ik vind dat Jinek dat heel goed liet begaan, want daardoor kwam ze veel aan het woord. Er was een hele club mensen die dat op dat moment zo voelden. Als je die dan monddood maakt, denken ze helemaal: er is een complot en er is van alles aan de hand.”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen