Katja Schuurman boos: ‘Je mag niet kritisch zijn over corona’

Katja Schuurman ergert zich dood aan de kritiek die ze krijgt op haar mening over de coronamaatregelen. Je mag er niets over zeggen in dit land, briest ze vandaag in Veronica Magazine.

Katja Schuurman © William Rutten, RTL

De RTL 4-presentatrice werd gisteren helemaal door de mangel gehaald nadat ze op Instagram kritiek uitte op de strenge lockdown die nu in Nederland geldt. Katja Schuurman vindt het schandalig dat er, in haar ogen, geen rekening gehouden wordt met de schadelijke neveneffecten van een lockdown. Ze heeft echter het idee dat je daar niks over mag zeggen ‘in dit land’.

‘Mag niks zeggen’

Katja laat zich vandaag in de nieuwste Veronica Magazine wederom kritisch uit over de coronamaatregelen. “Er zijn zo veel mensen om ons heen die het zwaar hebben, ook door de maatregelen om Covid onder controle te krijgen. Ik vraag me oprecht af of het voordeel van de maatregelen opweegt tegen de nadelen, al mag je dat niet zeggen.”

Hoewel Katja veel hoon over zich heen krijgt, blijft ze in de bres springen voor mensen die het slachtoffer zijn van de maatregelen. “Mensen zien hun hele levenswerk instorten, wat nog veel erger is in landen waar geen sociaal vangnet is.”

Dood van honger

De RTL 4-ster doelt hier op de landen waar ze de producten van haar goededoelenmerk Return to Sender laat maken. In arme landen hebben ze niet zo’n vangnet als in Nederland, legt Katja uit. “Ik zie dat bij de producenten van Return to Sender, waarmee we werkgelegenheid creëren voor voornamelijk vrouwen in ontwikkelingslanden.”

“Als de mensen daar geen werk hebben, dan hebben ze diezelfde dag geen geld om eten te kopen. Ze gaan misschien dood aan Covid, maar zeker aan honger.”

Gordon

In dezelfde rubriek van Veronica Magazine laat ook Gordon zich uit over corona. Hij vertelt dat hij nauwelijks last heeft gehad van zijn coronabesmetting. “Toen dacht ik: het gaat beginnen, nu is het klaar. Maar er gebeurde niks! Ik zat elke dag met een thermometer in mijn mond, maar ik heb geen seconde koorts gehad.”

“Dat was dus een opsteker, maar mag het? Ik ben een grappenmaker die meestal een soort masker op heeft. Dat werkt als een overlevingsmechanisme dat me normaal gesproken overal doorheen sleept.”

De nieuwste Veronica Magazine ligt momenteel in de winkels, voor zo ver die open zijn.

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen