Angela de Jong belooft: ‘Ik ga Humberto Tan een kans geven’

Angela de Jong is niet van plan om de nieuwe talkshow van Humberto Tan al bij voorbaat af te schrijven. Ze wil de presentator een eerlijke kans te geven. Dat zegt ze in de AD Mediapodcast.

Angela de Jong en Humberto Tan © Op1, William Rutten

Het is alweer tweeënhalf jaar geleden dat Humberto Tan van de buis verdween met zijn dagelijkse talkshow RTL Late Night. De kijkcijfers van het programma stortten volledig in nadat zijn affaire met Dionne Stax aan het licht kwam. Naast zijn imagoprobleem heeft óók Angela de Jong volgens kenners bijgedragen aan Humberto’s talkshowexit. Sindsdien staat ze ook wel bekend als de Humberto-killer.

Kans

Humberto keert in 2021 weer terug op de late avond van RTL 4: hij gaat de zondagvariant van Beau en Jinek presenteren. De besmette titel RTL Late Night wordt losgelaten: de nieuwe talkshow van Humberto heet Humberto. De grote vraag is echter: is de Humberto-killer haar messen alweer aan het slijpen?

Angela wordt in de mediapodcast van het AD gevraagd of Humberto bang moet zijn voor haar column of dat ze hem een eerlijke kans gaat geven. “Mijn eigen moeder stelde die vraag ook toen ze hoorde dat hij terugkwam”, aldus de opiniedraak.

Staat ze al in de startblokken om hem af te slachten? “Natuurlijk niet, ik ga hem gewoon op zijn merites beoordelen. We zijn een aantal jaar verder, we weten allemaal wat zijn imago was en wat het nu is en als hij daarnaar handelt, zal ik daar niet over zeuren.”

Verrassende move

Eigenlijk vindt Angela het wel spannend dat Humberto weer terugkeert in de talkshowwereld. “Ik vind het wel een verrassende move en ik ben heel benieuwd. Kijk, hij kan het hè? Dat heeft hij zelfs bij die slecht bekeken voetbaltalkshow bewezen: hij kan met gemak zo’n talkshow leiden. Hij is ontzettend belezen en goed ingevoerd en slim. Dat kan hij.”

De redactie van Jinek moet wel een beetje op Humberto gaan letten, tipt Angela. “Hij krijgt nu ook een heel goede redactie, namelijk die van Jinek. Ik hoop dat de eindredacteur Humberto een beetje in het gareel kan krijgen, want zeker in het laatste seizoen ging het programma alleen nog maar over Humberto.”

“Zijn imago had een enorm probleem en vervolgens ging het alleen maar over Humberto die op tafel stond te dansen en een koor stond te dirigeren. Ik neem aan dat ze hem een beetje in het gareel houden.”

Podcast

De mediapodcast van de invloedrijke mediajournalisten van het AD kunt u onderstaand beluisteren:

https://open.spotify.com/episode/1sRUfgKmdUzEWqfnTFyx8y?si=XGV__JNHSaGA0iEIKuP1vA

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen