Paniek bij VI: Telegraaf belt rond over exit Wilfred Genee

Er is dit weekend behoorlijk wat onrust ontstaan in het team van Veronica Inside. Een Telegraaf-journalist heeft VI-betrokkenen gebeld over een vermeende exit van Wilfred Genee.

Veronica Inside © Veronica

Wilfred Genee heeft zaterdag een sms’je ontvangen van Johan Derksen, zo vertelt hij op Radio Veronica. “Ik kreeg zaterdagochtend een appje van Johan, van: ‘Ik ben net gebeld door die jongen van De Telegraaf dat je gaat stoppen als presentator van VI. Groeten, Johan.’ Dus ik stuur terug: ‘Dat is voor mij dan ook nieuws, tenzij Marco (Louwerens, Talpa-baas, red.) andere plannen heeft.’”

Blonde dame

De presentator had geen flauw benul waar dit gerucht vandaan kwam. “Ik dacht: waar slaat dit nou op? Hoe kan dit nou? Toen ging ik een tijdje zitten nadenken, maar het is zo dat ik tijdens de uitzending op vrijdag en maandag altijd door allerlei mensen geappt, maar ook na afloop.”

Het beantwoorden van zo’n appje heeft geleid tot de geruchten. “Ik kreeg ook van een collega die al heel lang in het televisievak zit – althans, dat dacht ik – een app van: ‘Waarom hebben jullie zo weinig over Ronald Koeman gesproken bij Barcelona?’ Toen stuurde ik terug: ‘Die presentator kan er ook niks van, die gaat er binnenkort uit en er is wel een blonde dame die het kan overnemen.’”

Grap

Dat was duidelijk een grap, aldus Wilfred. “Dat stuurde ik als geintje terug, met een knipoog. Over mezelf dus, als grap. Ik dacht: dat zal het toch niet zijn? Dus ik stuurde hem: ‘Pieter (Ploeg, red.), dat was een grapje hè gisterenavond?’ ‘Oh, sorry, dan heb ik het helemaal verkeerd begrepen’, zei hij.”

Wilfred was verbaasd dat deze Telegraaf-journalist er direct zo’n poeha van maakte. “Ik zeg: ‘Dat hoef je niet te tippen hoor bij De Telegraaf.’ Hij zegt: ‘Dat hoeft ook niet, want ik werk bij De Telegraaf.’ Ha ha ha! Hélène was ook gebeld, iedereen was gebeld!”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen