Jort Kelder geeft groen licht, wil na de kerst verder bij Op1

Jort Kelder heeft geen spijt van zijn beslissing om Sander Schimmelpenninck op te volgen als presentator van Op1. Hij gaat na de kerst graag door als talkshowhost. Dat laat hij weten aan De Telegraaf.

Jort Kelder © NPO

Inmiddels heeft Jort Kelder er al drie maanden op zitten als een van de presentatoren van Op1. Hij presenteert elke donderdag samen met Welmoed Sijtsma de WNL-editie van de late talkshow op NPO 1. Hij heeft momenteel een contract dat tot de kerst loopt en daarna is alles nog onzeker.

Groen licht

Als het aan Jort ligt gaat hij in elk geval door met Op1: hij geeft groen licht. “Ik heb om een stagecontract gevraagd. en dat loopt tot de kerst. We moeten nog evalueren, en ik weet niet wat de precieze plannen zijn. Maar ik ben blij dat ik dit ben gaan doen. En wat mij betreft ziet u mij ook in januari nog als Op1-presentator terug.”

In de komende weken worden de duo’s bepaald die na de kerst verschijnen bij Op1. Als het aan Jort ligt blijf hij een duo vormen met Welmoed. Die samenwerking bevalt hem goed. “Bij voorkeur naast Welmoed, maar zelfs daar ga ik niet over.”

Ab Osterhaus

Jort doet zijn uitspraken in een Telegraaf-artikel waarin hij ook onthult dat hij Ab Osterhaus gisterenavond eigenlijk helemaal niet aan zijn talkshowtafel wilde hebben zitten. De presentator was flink aan het bitchen tegen de tv-viroloog en nu blijkt waarom. “Ik heb wel gezegd dat hij er, als het aan mij ligt, niet meer in zou komen.”

De redactie kwam echter met Ab op de proppen. “Misschien dat hij er niet had gezeten als ik er op had gestaan, maar zo goed vond ik de argumenten om hem te weigeren eigenlijk ook weer niet.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen