Jim Bakkum coronacancelt oma, knuffelt haar wel: felle kritiek

Jim Bakkum ligt onder vuur vanwege zijn wel héél willekeurige omgang met de coronaregels. Zijn oma wilde heel graag Sinterklaas komen vieren, maar hij cancelde haar uit corona-angst. Daarom ging hij bij haar langs om gezellig te… knuffelen.

Jim Bakkum © Instagram

Al het hele jaar drukt Jim Bakkum zijn volgers op het hart om de coronaregels goed na te leven, zoals het houden van anderhalve meter afstand en voorzichtig zijn met ouderen. De zanger laat zien de regels zéér strikt en uiterst secuur na te leven. Althans, vooral in het geval van zijn oma. Op de filmset stond hij de hele zomer te tongen met Yolanthe.

Fysiek contact

Wat is er precies aan de hand? Jim, ook bekend als de saaiste BN’er van het land, postte gisteren een foto waarop hij zijn oma omhelst. “Vandaag vond ik het tijd om eindelijk weer even wat fysiek contact te hebben. Voor de ouderen is het zo’n verschrikkelijk eenzaam jaar”, schreef hij daarbij.

Niet zo’n ramp dus, maar het tekent wel de corona-gedachtenkronkels van de zanger. Jim denkt dat het wél veilig is als híj zijn oma omhelst, maar níet als zijn kinderen dat doen. Zij moesten daarom in de auto blijven zitten. “Vandaag even een bloemetje gebracht en de kids vanuit de auto even zwaaien”, doceerde Jim zijn volgers.

Het is niet duidelijk naar welke tv-viroloog Jim heeft geluisterd, maar dit is natuurlijk vrij willekeurig. En ook het specifieke moment dat hij heeft uitgekozen om zijn oma te omhelzen verbaast: middenin de tweede coronagolf. De afgelopen negen (!) maanden vond hij het te onveilig om haar te bezoeken, zelfs toen er maandenlang nauwelijks besmettingen waren.

Kritiek

De volgers van Jim, die door de zanger steeds zijn gepusht om überijverig de coronaregels te volgen, snappen er niets van. “Waarom zo lang ertussen?”, vraagt men zich af. “Erg vreemd. Was dan van de zomer in de tuin op twee meter gaan zitten. Gaat ‘ie nu, terwijl er weer veel besmettingen zijn.”

In de zomer kon Jim naar eigen zeggen niet. Toen was ‘ie dus druk met het tongen van Yolanthe. “Tja, sommigen hebben vakantie in de zomer. En sommigen schieten drie films en hebben precies zes dagen vakantie, die hij misschien dan ook wel met zijn kinderen wil besteden”, bitcht hij naar zijn volgers.

Anderen begrijpen niet dat Jim juist nú, na negen maanden voorzichtigheid, zijn oma opzoekt zonder afstand te bewaren en zonder een mondkapje te dragen. “Ja, het is een misdaad, na negen maanden een paar tellen je oma een kus geven”, briest Jim tegen zijn critici.

Misdaad

Inderdaad geen misdaad, maar wel krom, vinden zijn volgers. Diezelfde oma wilde namelijk dolgraag Sinterklaas vieren met de kinderen van Jim, maar dat ontzegde de zanger haar. “Mijn oma wilde dolgraag Sinterklaas vieren, met haar achterkleinkinderen. Dat zou de eerste keer zijn sinds lange tijd dat ze die weer zou zien. Op het laatste moment hebben we het gecanceld omdat we het toch niet veilig vonden.”

Oma mocht dus niet naar Sinterklaas, maar naar oma toegaan en aldaar de corona-adviezen in de wind slaan kan in Jims universum wél. “Ik voelde me er zo rot over omdat de ouderen al zo’n eenzaam jaar hebben, helemaal alleenstaande. Dus besloot ik om even in de deuropening een bloemetje te geven. En een knuffel en kus, die zij misschien wel zo nodig had.”

In shock

Nu is Jim ‘in shock’ vanwege alle reacties. “Echt in shock over hoe mensen kunnen oordelen over de foto met mijn oma. De één vindt het belachelijk dat ik haar negen maanden niet heb gezien. Lieve mensen, als jullie één dag eens mee zouden kijken in mijn leven. Maar aan de andere kant is het ook belachelijk dat ik nu, na negen maanden, een paar tellen geen afstand hou zonder mondkapje.”

De Instagram-post van Jim is inmiddels verwijderd. Een tip voor Jim? Hou privé de volgende keer gewoon privé.

Oh Wat Een Jaar

Jim Bakkum was een paar weken geleden nog te gast in de Chantal Janzen-show Oh Wat Een Jaar op RTL 4. Die uitzending kunt u hier terugkijken.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen