Bizar: Mark Rutte kocht pas in maart 2017 een platte televisie

Minister-president Mark Rutte kocht pas in het voorjaar van 2017 een platte televisie, zo’n twintig jaar na de introductie ervan. Dat onthulde hij zondagavond in de talkshow Linda’s Wintermaand.

Mark Rutte © Linda's Wintermaand

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een platte tv in de woonkamer staan, maar vroeger was de CRT- of beeldbuistelevisie dominant, een televisie met een enorm achterwerk. Zo eentje had Mark Rutte tot enkele jaren geleden dus ook nog in zijn Haagse woonkamer staan. Maar waaróm in hemelsnaam?

Dikke televisie

Als echt tv-dier kon Linda de Mol het gerucht bijna niet geloven en daarom legde ze het gisteren in haar talkshow voor aan de premier. “Ik weet niet of dit verhaal waar is, maar jij zou tot drie jaar geleden nog zo’n hele oude, dikke televisie gehad hebben. En die heb je net zo lang gehouden totdat het kabelbedrijf gewoon geen analoog signaal meer af gaf.”

Mark daarop: “Klopt, in maart 2017 volgens mij kreeg ik een bericht van de Ziggo dat dat niet meer ging. Toen heb ik hem vervangen. Zo’n klein plat dingetje, weet je wel? Dat vond ik eigenlijk een grote consessie. Ik vond het wel een gezellig dik dingetje wat er stond en nu is het zo’n plat tv’tje, wat eigenlijk technologisch niet interessant is.”

Wie is de Mol

Medegast Floortje Dessing: “Ligt de minister-president af en toe wel eens een avond onderuit te zappen?”

Mark: “Nee, ik heb niet heel veel met tv-kijken. Het bijzondere aan mijn vak is dat we op het werk mensen hebben die precies bijhouden wat er in politieke programma’s gebeurt. Ik moet natuurlijk wel weten wat er politiek speelt. Dat krijg ik dan uitgetikt, weet je wel. Ik hoef al die programma’s dus ook niet de hele avond te kijken.”

Floortje: “Ook niet gewoon af en toe lekker eens Wie is de Mol ofzo?”

Mark: “Nee, maar ik ga wel deze uitzending kijken.”

Mark Rutte kijkt The Crown

Linda de Mol: “En netflixen?”

Mark: “Ja, dat vind ik ook wel leuk. The Crown natuurlijk. Margaret Thatcher, wat wordt ze goed gespeeld hè?”

Linda: “Maar goed, dat verhaal van die televisie is dus waar.”

Mark: “Ja, maar het is geen rare zuinigheid. Ik heb op zich niet veel met spullen ofzo, helemaal niet. Ik hoef geen boot, een tweede auto of een buitenhuis. Dat lijkt me allemaal verschrikkelijk, allemaal zorgen. Bij één auto moet je al bijhouden wanneer je de APK moet doen, de beurten, de winterbanden, de zomerbanden. Dat is allemaal gedoe.”

Nokia

Mark Rutte is sowieso redelijk ouderwets. Zo belt hij nog altijd met een oude Nokia. “Ik heb nog zo’n oud Nokia’tje waar ik gewoon mee bel. Ik heb ook een iPhone voor berichtenverkeer, maar ik bel met de Nokia. Het is geen zuinigheid, maar die Nokia doet het goed. Het bevalt. Je kunt er ook makkelijk op sms’en.”

Ook op het gebied van vastgoed is Mark geen big spender. Hij resideert nog altijd in een Haagse bovenwoning. “Ik ben er in 1995 gaan wonen. Toen werkte ik net een paar jaar, huis gekocht. Toen met vrienden en later de andere helft erbij gekocht. Het is een beetje te groot voor mij nu, maar het is heerlijk wonen.”

170.000 euro

En dat terwijl Mark Rutte een prachtig salaris heeft: hij incasseert jaarlijks 170.910 euro. “Ik heb een heel goed inkomen, dat even als eerste. Weet je wat ik een luxe vind? Als ik een boek zie liggen dat ik graag wil hebben, dat ik het kan kopen. Of dat je mooie muziek kunt kopen. Of als iets stuk gaat, het kan vervangen. Maar meer hoeft van mij niet.”

De uitzending van Linda’s Wintermaand kunt u terugzien via KIJK.nl. U kunt de uitzending ook terugluisteren als podcast, via JUKE.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen