Hysterisch: RTL 4 ook in 2021 weer volop in Koreaanse sferen

RTL 4 gaat in 2021 niet alleen verder met het Zuid-Koreaanse hitformat The Masked Singer, maar ook met het Koreeanse zusje I Can See Your Voice. Welk Koreaanse format volgt?

I Can See Your Voice © RTL

Hysterische Aziatische tv-formats, met name uit Japan, zijn nooit echt in trek geweest bij de Nederlandse tv-kijker. Hole in the Wall verloor kijkers in rap tempo toen het nieuwigheidje ervan af was en ook Ninja Warrior kende bij ons een roemloze aftocht op tv. Inmiddels weten Zuid-Koreaanse formats de Nederlandse kijkers wél te bekoren.

Kijkcijferexplosie

Het Zuid-Koreaanse format Beter Laat Dan Nooit was de afgelopen jaren al een succes op RTL 4, maar dit najaar hebben formats uit het Aziatische land pas écht voor een kijkcijferexplosie gezorgd.

Nog niet eerder heeft Zuid-Koreaanse televisie zó goed gewerkt in ons land: I Can See Your Voice deed het de afgelopen maanden al goed, maar The Masked Singer was al helemaal een kijkcijfermonster. Die show brak vorige maand een zeventien (!) jaar oud kijkcijferrecord met een score van maar liefst 3,9 miljoen kijkers op RTL 4.

Koreaanse sferen

Een bizar hoge score, die natuurlijk naar meer smaakt. Daarom gaat RTL 4 in 2021 niet alleen door met The Masked Singer, maar komt er ook een tweede seizoen van I Can See Your Voice. “Na het succes van het eerste seizoen kon een tweede niet uitblijven, maar er wordt nog druk gezocht naar kandidaten”, meldt RTL.

Peter van der Vorst zal ongetwijfeld op zoek zijn naar nóg meer kimchi-tv. Een ander Zuid-Koreaans format dat de afgelopen jaren internationale successen heeft geboekt is Love At First Song, een muzikale datingshow waarin koppels aan elkaar worden gematcht aan de hand van hun muzieksmaak. Wordt dit de volgende Zuid-Koreaanse RTL-hit?

Fragment

Een trailer van Love At First Song:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen