Bizarre tv: Hugo de Jonge zingt White Christmas in talkshow Beau

Hugo de Jonge, de minister van Volksgezondheid, liet vrijdagavond behoorlijk fanatiek zijn vertolking van het kerstliedje White Christmas horen in de talkshow Beau. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4.

Hugo de Jonge © RTL

De tv-kijker die net inschakelde bij Beau moet gedacht hebben dat de slotrubriek Lucky TV al was begonnen, maar niets was minder waar. Politiek verslaggever Jaïr Ferwerda vroeg voor zijn Beau-rubriek een aantal politici naar hun plannen voor kerst. Zijn verzoek aan Hugo de Jonge om een kerstliedje te zingen, was niet aan dovemansoren gericht.

White Christmas

Gretig begon Hugo het kerstliedje White Christmas van Bing Crosby te zingen. “I’m dreaming of a white Christmas”, zong hij met een René Le Blanc-achtige sound.

Aanvankelijk liet Hugo het daarbij. “Ongelooflijk zeg”, complimenteerde Jaïr hem.

Hugo was er zelf ook erg tevreden over: “Mooi, hè? Speciaal voor uw schoonmoeder, hè?”

Vervolgens begon Hugo onverstoorbaar de rest van het nummer te zingen. “Just like the ones we used to know.”

‘Het is een crooner!’

Jaïr ondertussen: “Het is een crooner, het is een crooner.”

Hugo liet zich niet afleiden: “Where the treetops glisten, and children listen…”

Jaïr: “Het is echt ongelooflijk!”

Hugo: “To hear sleigh bells in the snow.”

Daarna kapte Hugo zijn optreden af. “Speciaal voor de schoonmoeder van meneer Ferwerda.”

Hugo in The Voice

Jaïr tipte Hugo om volgend jaar mee te doen aan een zangshow op RTL 4, een beetje wat Marianne Zwagerman al eerder voor hem in gedachten had. “Ik stel voor: volgend jaar meedoen aan The Voice of Holland.”

Hugo: “Weet je? Ik zou daar ongelooflijk veel zin in hebben. Dat lijkt me fantastisch, ja.”

Jaïr: “Ik stel voor dat we u gaan aanmelden.”

Na afloop van het item was het muisstil in de studio van Beau. Iedereen was een beetje verbijsterd over wat ze zojuist zagen. “Wat gebeurt hier? Als hij het maar leuk heeft gehad, denk ik dan”, merkte Voice-presentatrice Chantal Janzen op.

Totaalclown

Kijkers reageren verbijsterd op Twitter. “Deze totaaldebilisering. CDA mag in z’n handjes knijpen dat ze binnenkort van deze totaalclown af zijn”, zegt The Post Online-ster Bas Paternotte bijvoorbeeld.

Bas hoopt dat het om een ‘deepfake’ gaat. “Zelfs deze gemankeerde minister zou niet zo’n fout maken om tijdens de grootste crisis sinds de Tweede Oorlog zichzelf zo te kijk te zetten.”

Iemand anders noemt het ‘historisch genant’. En Renee zegt: “Met open mond naar zitten kijken …. geloof het nog steeds niet.”

Hugo verstoort RTL Nieuws

Het pijnlijkste is nog dat Hugo de Jonge met zijn muzikale optreden een serieus tv-interview verstoorde dat zijn staatssecretaris Paul Blokhuis iets verderop gaf aan RTL Nieuws.

Paul Blokhuis was níet bezig met een soort mislukte Idols-auditie en sprak met RTL over de coronamaatregelen. Hij staakte zijn interview toen Hugo steeds harder begon te zingen. “Dit werkt toch niet zo, jongens? Ik kon hem lang droog houden hoor, maar sorry… Ik begin even opnieuw. Tsjonge.”

Fragmenten

Het fragment van de zingende Hugo de Jonge:

https://twitter.com/vic23/status/1340047586082877440

Het fragment van de verstoorde Paul Blokhuis:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen