Hugo de Jonge niet boos over Mark Rutte bij Linda’s Wintermaand

Het tv-optreden van minister-president Mark Rutte in het programma Linda’s Wintermaand op SBS 6 heeft niet tot ergernis geleid bij zorgminister Hugo de Jonge. Dat vertelt hij aan NU.nl.

Floortje Dessing, Linda de Mol en Mark Rutte © Roy Beusker / Talpa

Er is vanuit alle kanten veel kritiek op het coronabeleid van de overheid en daar wordt Hugo de Jonge consequent op aangekeken. “Stoort het u dat alle problemen rond de corona-aanpak aan u blijven kleven en niet aan premier Mark Rutte?”, vraagt een journalist van NU.nl aan de zorgminister.

De Speld

Daar reageert Hugo lachend op: “Het fenomeen De Speld had het vrij mooi samengevat: ‘De portefeuille van De Jonge wordt uitgebreid met alle fouten die zijn gemaakt en nog zullen worden gemaakt en de waardering voor de gehele corona-aanpak is de portefeuille van de premier.”

Hij geeft aan er totaal niet mee te zitten. “Nee, even serieus: we vertrouwen elkaar blind en ik bén ook de eerst verantwoordelijke.”

Linda de Mol

Waar Mark Rutte breedlachend op de amusementsbank van Linda de Mol zit, wordt Hugo de Jonge afgeslacht als hij een liedje op televisie zingt. “Heeft het u niet gestoord dat terwijl u bezig bent met de crisis, de premier bij Linda’s Wintermaand namens de VVD campagne voert voor de Tweede Kamerverkiezingen?”, vraagt NU.nl hem.

Hugo daarop: “Nee, echt niet. Wij doen dit echt als team en zo voelt dat ook. Dit is een team met veel onderling vertrouwen. Ik snap goed dat men mij ziet als eerst verantwoordelijke, dat ben ik namelijk ook. Als je veel verantwoordelijkheid op je neemt, ben je vatbaar voor veel kritiek. I’m totally fine with that.”

Het NU.nl-interview met Hugo de Jonge kunt u hier lezen.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen