Femke Halsema in Op1 tegen Linda de Mol: ‘Nodig je me uit?’

Femke Halsema solliciteerde vrijdagavond in de talkshow Op1 wel héél opzichtig naar een plekje op de gastenlijst van Linda de Mols prestigieuze talkshow Linda’s Wintermaand. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1.

Femke Halsema en Linda de Mol © Op1

Linda de Mol heeft een mooie lijst aan gasten bij elkaar gekregen voor haar talkshow op SBS 6. De aftrap wordt morgen verzorgd door een absolute A-naam: niemand minder dan Mark Rutte schuift dan aan bij de talkshowkoningin. Voor volgend jaar mag Linda’s redactie ook de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema opbellen.

Femke wil naar Linda

Femke maakte er in de talkshow Op1 geen geheim van dat ze graag zou aanschuiven in het praatprogramma van Linda de Mol, voorheen bekend als Linda’s Zomerweek. “Bij Linda? Dat zou ik best eervol vinden.”

Linda: “Ja? Ik zou het heel leuk vinden als je dan komt.”

Femke: “Nu kun je ook niet zeggen dat je het vreselijk vindt!”

Linda: “Nee, dat zou ik ontzettend leuk vinden!”

Gastenduo

Linda de Mol werkt in haar talkshow steevast met gastenduo’s: ze interviewt altijd twee BN’ers tegelijk. Zou Femke eisen stellen aan de gast die naast haar komt te zitten? Ja, zegt ze. “Dat zou iedereen toch een beetje doen?”

Linda: “Nee hoor, niet iedereen. Sommige mensen wel, die vinden het wel belangrijk, maar er zijn er ook heel veel die dat helemaal niet uitmaakt. Die denken: ik merk het wel.”

Femke: “Ik denk dat ik een soort ondergrens zou stellen. Wat dat is? Daar moet ik even over nadenken.”

Boeiende vrouw

Wat zou Linda willen weten over Femke? “Oh alles. Ja, ik vind het een heel boeiende vrouw. Wat ik zou willen weten? Dingen als wat voor muziek ze opzet als ze een enorme shitdag heeft gehad.”

Voorlopig richt ze zich vooral op de komende serie. “Eigenlijk is degene waar ik het zenuwachtigst voor was Matthijs van Nieuwkerk, omdat hij zelf een waanzinnig goede interviewer is én omdat hij het nooit wilde. Hij zei altijd: ‘Je moet het me niet aandoen! Ik wil niet over mezelf praten, dat vind ik verschrikkelijk!’”

Fragment

Het hele gesprek met Linda de Mol in Op1 kunt u terugkijken op de NPO-site. Onderstaand een fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen