Linda de Mol trapt SBS 6-talkshow af met droomgast: Mark Rutte

Linda de Mol trapt het eerste seizoen van haar SBS 6-talkshow Linda’s Wintermaand aankomende zondag af met een droomgast, namelijk minister-president Mark Rutte. Dat heeft ze onthuld aan Privé TV.

Mark Rutte en Linda de Mol © Arenda Oomen / Roy Beusker

Mark Rutte is natuurlijk een van de meest begeerde gasten om je nieuwe talkshow mee te openen, omdat je zeker weet dat er veel aandacht voor zal zijn. Hij zal in het programma van Linda de Mol een gastenduo vormen met Floortje Dessing, bekend van haar reisprogramma’s bij de publieke omroep.

Fat chance

Linda de Mol had niet verwacht dat Mark Rutte ja zou zeggen. “Ik dacht: fat chance, want die heeft het zo verschrikkelijk druk dit jaar en daar staat vast zijn hoofd niet naar. Maar op een gegeven moment kregen we een reactie van: hij wil het eventueel wel doen, maar het hangt natuurlijk heel erg af van wat er gebeurt in de wereld. Uiteindelijk is dat allemaal gelukt”, vertelt ze aan Privé TV.

Tot op het laatst vreesde Linda voor een afzegging. “We hadden tot de dag van de opnames zoiets van: stel dat er iets gebeurt en hij komt niet, dan heb ik maar één gast. Nu was dat Floortje Dessing, die ik ook al heel lang wilde. Ik dacht: worst case scenario doen we een aflevering met slechts één gast, maar ik was zo blij dat ik zijn auto aan zag komen en dat hij arriveerde.”

Linda kende Mark al

Het hielp Linda enorm dat ze Mark al kende van een fotoshoot. “Ik kende Mark Rutte al van een aantal jaar geleden. Toen heb ik samen met hem op de cover van de LINDA. gestaan. Toen viel me al op wat een ongelooflijk relaxte leuke vent dat is. Ik was dus niet heel zenuwachtig dat dat nu in een paar jaar veranderd zou zijn.”

Ze gaat hem in Linda’s Wintermaand niet doorzagen over het coronabeleid. “Hij heeft natuurlijk wel in allerlei programma’s gezeten waarin hij kritiek krijgt op zijn beleid. Hier zat hij veel meer om gewoon te vertellen hoe hij als mens het afgelopen jaar heeft beleefd. Het is nogal wat dat je leiding moet geven aan een land in een crisis. Hij heeft ook zijn moeder verloren in dit jaar. Dat zijn allemaal dingen die we besproken hebben en daar was hij heel open over.”

Geen verboden onderwerpen

Voorafgaand aan de opnames kreeg Linda geen lijstje met verboden onderwerpen. “Nee, oprecht niet. Dat dacht ik ook, van: we gaan van tevoren even met de woordvoerder praten en die komt dan heel netjes met: hij wil hier en hier niet over praten. Dat had ik ook volkomen normaal gevonden, maar niets.”

Is zijn liefdesleven ook aan bod gekomen? “Daar is het wel even over gegaan. Dat hebben we wel besproken. Dat kun je zien op 6 december.”

Linda’s Wintermaand met Mark Rutte is aankomende zondag om 20.00 uur te zien op SBS 6. Het interview met Linda de Mol hierover kunt u zien op de website van De Telegraaf.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen