Opvallende combinatie: Martien Meiland vormt duo met Fidan Ekiz

Een opvallende combinatie: Martien Meiland (59) wordt in de komende serie van de talkshow Linda’s Wintermaand gekoppeld aan Fidan Ekiz (44), de rising star van de publieke omroep.

Martien Meiland en Fidan Ekiz © SBS, Natalia van der Zalm

Linda de Mol interviewt in elke aflevering van haar talkshow steeds twee bekende Nederlanders. Die gastenduo’s worden samengesteld door de redactie. Komende maand interviewt de tv-koningin vier BN’er-duo’s en nu is duidelijk aan wie Martien Meiland gekoppeld is. Hij zit namelijk op de bank met De Vooravond-presentatrice Fidan Ekiz.

Moetje?

Was Martien Meiland een moetje omdat ze allebei voor SBS 6 werken? Nee, zei Linda gisteren in de talkshow Op1. “Júist Martien Meiland, want hij is eigenlijk nooit eens heel lang serieus geïnterviewd. Alleen maar vijf of zes minuten. Dan wordt er een beetje gelachen en dat is het.”

Linda hoopt juist veel meer de diepte in te gaan met Martien. Ze is benieuwd naar alle verhalen die in zijn nieuwe biografie staan. Die heeft de tv-koningin van voor tot achter gelezen. “Ik heb dat boek gelezen en er zit een heel pittige jeugd achter. Ik verheug me enorm op die aflevering.”

‘Heel leuke combinatie’

De combinatie tussen Martien Meiland en Fidan Ekiz is heel leuk, vult Linda aan bij Privé TV. “Het is een heel leuke combinatie. Je denkt: het zijn twee totaal verschillende mensen, maar als je je erin gaat verdiepen, kom je erachter dat ze heel veel overeenkomsten hebben. Dat is hartstikke leuk.”

Wat is een van de overeenkomsten? “Fidan haar moeder is Turkse en sprak geen Nederlands, dus ze moest altijd op school de briefjes zelf invullen. De moeder van Martien Meiland was analfabeet.”

Alle gastenduo’s

Al met al zijn nu alle vier de gastenduo’s bekend. Het gaat om de volgende koppels:

  • 6 december: Mark Rutte en Floortje Dessing
  • 13 december: André Hazes en Natacha Harlequin
  • 20 december: Matthijs van Nieuwkerk en Sigrid Kaag
  • 27 december: Martien Meiland en Fidan Ekiz

Linda’s Wintermaand is zondag om 20.30 uur te zien op SBS 6.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen