Farid Azarkan nu al uit Slimste Mens, verslagen door Emma Wortelboer

DENK-leider Farid Azarkan ligt er al na twee afleveringen uit bij De Slimste Mens. Hij werd dinsdagavond in het finalespel naar huis gespeeld door Emma Wortelboer. Dat was te zien op NPO 2.

Farid Azarkan en Emma Wortelboer © KRO-NCRV

Het is voor politici altijd extra riskant om mee te doen aan een programma als De Slimste Mens, omdat imagoschade op de loer ligt. Het is voor hen dus zaak om in elk geval één aflevering te overleven en dat is Farid Azarkan gelukt. Helaas moest hij dinsdag na zijn tweede aflevering alsnog vertrekken uit de kijkcijferhit van Philip Freriks.

Verslagen door Emma

Farid Azarkan werd dus naar huis gespeeld door Emma Wortelboer. Zij was toe aan haar zevende aflevering en dat is het maximum voor deelnemers van De Slimste Mens. Als ze had verloren van Farid, dan had dat voor haar dus niet veel uitgemaakt: ze heeft vijf van de zeven afleveringen gewonnen en keert daarmee zo goed als zeker terug in de finaleweek.

Philip Freriks vertelde in de door 1,6 miljoen mensen bekeken uitzending dat hij het jammer vindt dat Farid Azarkan moet vertrekken. “Je was een geweldige kandidaat. We hadden je graag nog even gehouden, maar ja: het is niet anders”, sprak de presentator.

Farid niet terug, Emma wel

Emma probeerde de teleurgestelde Farid nog wat moed in te spreken: “Maar ik ga ook weg, we gaan allebei weg.”

Philip tegen Emma: “Ja, maar jij komt waarschijnlijk wel weer terug. Zeven afleveringen heb je het volgehouden en je was vijf keer de slimste, dus je staat eenzaam aan de top.”

De winnaar van de Slimste Mens-aflevering van gisteren was Frank Evenblij. Zijn uitdagers zijn vanavond Liesbeth Rasker en Ricky Koole, niet echt spannende namen.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen