‘Depri Willibrord Frequin bewijst dat lockdown buitenproportioneel is’

De depressieve toestand van Willibrord Frequin bewijst dat de huidige lockdown voor sommige mensen buitenproportionele gevolgen heeft. Dat heeft Ronald Molendijk gezegd in Shownieuws.

Ronald Molendijk en Willibrord Frequin © Shownieuws

Willibrord Frequin is behoorlijk sip dat hij vanwege de coronalockdown bijna niemand meer ziet. Hij is naar eigen zeggen erg eenzaam. Shownieuws zocht hem daarom op om hem even wat gezelschap te houden. “Ik vind het een hele klotetijd. Ik mag niet naar mijn kinderen toe, mijn kleinkinderen mag ik niet zien. Ik mis heel veel vrienden”, laat hij weten.

Angst

Heel veel mensen hebben er volgens Willibrord last van. Ik heb wel 30 of 40 telefoontjes gehad van vrienden of kennissen en die zeiden: ‘Je hebt precies gezegd wat wij ook voelen. Wij voelen ons ook niet prettig zoals het leven nu is.’ En dan te bedenken dat het misschien nog wel heel lang gaat duren.”

Ronald Molendijk, de coronacriticus van Shownieuws, vindt het verschrikkelijk. “Hebben jullie ook die brief gezien van het Artsen Covid Collectief? Die is in vele kranten gepubliceerd. Het is een collectief van artsen die zeggen: ‘Er wordt wel héél veel angst gezaaid.’”

Heel bruut

Die stelling van het artsencollectief begrijpt Ronald heel goed. “Zij vinden dat er letterlijk te weinig aandacht is voor precies dit, dat heel veel mensen nu thuiszitten en eenzaam zijn. We horen al die cijfers en ik vind het echt wel heel stevig. Als het dan zo’n gezicht krijgt, dan denk ik toch wel: zie je, het is gewoon heel bruut.”

Presentatrice Dyantha Brooks: “Ik denk dat het in heel veel families speelt dat je misschien oma of opa niet uit wil nodigen met kerst omdat je zo ook niet wil besmetten. Er zijn gewoon een hoop mensen in Nederland die op dit moment eenzaam zijn.”

98 procent

Ronald: “Het Artsen Covid Collectief heeft dus wel duidelijk gezegd dat 98 procent van de mensen die dus besmet raken niet eens in de buurt komen van het ziekenhuis. Ze zeggen dus niet dat het niet erg is of het gebagatelliseerd moet worden, maar ze hebben wel iets van: kunnen we het een beetje in proportie blijven zien? Een jaar eenzaam zijn is ook bruut.”

Het fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen