Vaccinbereidheid groot bij Boulevard: slechts één deskundige sceptisch

Steeds meer tv-programma’s doen een rondje onder de aanwezigen om hen te vragen naar hun vaccinbereidheid, zo ook gisteren in RTL Boulevard. Slechts één deskundige was daar behoorlijk sceptisch.

RTL Boulevard © RTL

Nadat Diederik Jekel, Bridget Maasland, Luuk Ikink en Leco van Zadelhoff aangaven zich graag te willen laten vaccineren tegen het coronavirus, kwam John van den Heuvel met een iets terughoudender geluid. “Nou, ik wil er nog wel iets meer onderzoek over lezen, maar het gaat sowieso eerst naar mensen die echt kwetsbaar zijn.”

‘RIVM niet te vertrouwen’

Willibrord Frequin gaf in een reportage van Boulevard aan zich niet te laten vaccineren: “Ze hebben het vaak mis. Neem die mondkapjes. In het begin lachten ze erom, hoefden we het helemaal niet te doen en nu is het verplicht. Ik heb geen vertrouwen in die RIVM.”

Daar kan John van den Heuvel zich goed in vinden. “Nou, eigenlijk wat ook in de reportage zat: we hebben zo in het begin van corona ook veel verhalen te horen gekregen die niet bleken te kloppen en niet juist waren. Ik persoonlijk wil ik nog wel iets meer weten over de mogelijke risico’s.”

Lange termijn

Diederik Jekel na de opmerking van John van den Heuvel: “Dat is ook helemaal begrijpelijk en terecht. Ik denk wel: als ik naar het buitenland ga voor werk – dat heb jij ook gehad – dan heb je soms verplichte vaccinatie gehad en die zijn niet op een heel erg meer of minder duidelijke manier onderzocht.”

John: “Ja, maar er is wel langer ervaring mee. Dat wil ik ermee zeggen. Een injectie tegen gele koorts wordt al zo lang gebruikt en dan weet je ook wat de bijwerkingen op de lange termijn zijn. Dat weet je hier totaal niet.”

Diederik: “Dat snap ik.”

Gemengde reacties

De reacties onder BN’ers zijn erg verdeeld. Jan de Hoop bijvoorbeeld bij Boulevard: “Als we ons met z’n allen laten vaccineren, kunnen we zo snel mogelijk weer normaal doen, kunnen we weer naar restaurants toe en kunnen die mensen ook weer aan het werk. Dan kan alles weer op gang komen, dus zodra het kan, laat ik me onmiddellijk vaccineren.”

En Monica Geuze: “Ik sta er niet om te springen, gewoon omdat je niet weet wat de gevolgen op lange termijn zijn. Stel je voor dat je er onvruchtbaar van wordt. Dat maakt voor iemand van 50 niet uit, maar voor ons wel.”

Catherine Keyl: “Ik wil wel ingeënt worden zodat ik weer kan reizen, maar veronderstel nou dat er toch allerlei bijverschijnselen zijn. Dat vind ik toch wel een beetje eng, dus als het niet heel erg nodig is, wacht ik nog even.”

Het item van RTL Boulevard kunt u terugzien op de website van RTL.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen