Nederland op slot: Hugo en Wopke op visite bij Beau

Zorgminister Hugo de Jonge en financiënminister Wopke Hoekstra komen vanavond gezellig op bezoek bij Beau, nu Nederland aan de vooravond staat van een gruwelijke lockdown.

Wopke Hoekstra en Hugo de Jonge © RTL

Het kabinet bereidt een vergaande lockdown voor waarbij bijna alles tot en met 19 januari dicht gaat: van niet-essentiële winkels tot musea en theaters. Ook wil het kabinet zowel basis- als middelbare scholen sluiten. Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, licht vanavond de nieuwe maatregelen toe bij Beau.

Hugo en Wopke zij aan zij

Hugo de Jonge zit samen aan tafel met de man die hem opvolgt als lijsttrekker van het CDA: Wopke Hoekstra. “Vanavond vertelt Hoekstra over zijn plannen met de partij in de aanloop naar de verkiezingen van 2021. Ook licht de minister van Financiën de gevolgen van de nieuwe lockdown voor de Nederlandse economie toe.”

De derde gast die over dit onderwerp aan tafel zit is arts-microbioloog en lid van het OMT Ann Vossen. “Zij weet waarom we het coronavirus er maar niet onder krijgen.”

Chefkoks

Al met al wordt het door de lockdown een eenzame kerst. “Daarom steken chefkoks Joris Bijdendijk, Alain Caron, Rudolph van Veen en Nadia Zerouali iedereen een hart onder de riem: zij bereiden een behapbaar en bijzonder kerstdiner voor vanuit restaurant De Plantage in Artis.”

“Zodat kerst toch nog een beetje gezellig wordt.”

De gasten van Op1 en M zijn nog niet bekend.

De toespraak waarin minister-president Mark Rutte de lockdown aankondigt is om 19.00 uur te zien op NPO 1. Beau is vanavond om 22.00 uur te zien op RTL 4.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen