Paul Witteman geeft mening over Paul de Leeuw als Op1-host

Paul Witteman was aanvankelijk behoorlijk sceptisch over het Op1-project, maar is uiteindelijk positief verrast. Zelfs Paul de Leeuw vindt hij nu best te pruimen als Op1-host, laat hij weten.

Paul Witteman © Annemieke van der Togt

Jarenlang was Paul Witteman vrijwel onafgebroken te zien op de late avond van NPO 1: van 2006 tot 2014 presenteerde hij samen met Jeroen Pauw het succesvolle Pauw & Witteman. Uiteindelijk nam Pauw solo het stokje over, maar sinds dit jaar is Op1 dé late-night-titel van de zender geworden. Elke avond een ander duo: dat gaat nooit werken, dacht men. Toch heeft Op1 vriend en vijand verrast.

Positief

Ook Paul was aanvankelijk sceptisch. “Als consument ben ik blij dat Op1 er is. Je moet er even aan wennen, maar ik ben positief over wat ze geflikt hebben met die dagelijkse talkshow. En dat je niet weet wie van welke omroep is, vind ik niet erg. Als de vragen die gesteld worden maar goed zijn. En ik denk dat de meeste kijkers dat ook vinden”, zegt hij in de VARAgids.

Vindt hij alle duo’s goed? “Er kan nog aan gesleuteld worden, maar ik vind Hugo Logtenberg een goede keus. Echt een presentator die bij BNNVARA past. En juist omdat BNNVARA ook BNNVARA wil blijven, zetten ze de kanonnen Astrid Joosten en Paul de Leeuw op de vrijdagavond op het programma.”

Paul de Leeuw

Toch is het juist Paul de Leeuw die erg veel kritiek over zich heen krijgt als Op1-host. Sommige critici vinden het vrij schandelijk dat een amusementspresentator op zo’n belangrijk journalistiek programma is gezeten. Toch maakte NPO 1 gisteren bekend dat Paul na de jaarwisseling terugkeert als presentator van Op1.

Hoe kijkt Paul Witteman hiernaar? Hij is opvallend mild over zijn vroegere BNNVARA-collega. Hij vindt het een prima keuze dat Paul is gekozen voor de vrijdagavond. Op die avond leunt de kijker iets meer op amusement. “De keuze bij dit type programma verbaasde mij eerst ook, maar even later dacht ik: ja, daar zit toch wel wat in.”

Paul Witteman als Op1-host?

En krijgen we Paul Witteman misschien nog te zien als onderdeel van een Op1-duo. Nee, verzekert hij. “Ik vind de positie die ik nu heb heel prettig. Vanaf de zijlijn de zaken bekijken en niet vanuit de positie van vroeger, toen ik midden in een politiek maatschappelijk debat zat.”

“Ik heb nog steeds overal een mening over, maar die hoef ik niet meer kwijt, dat is een voordeel.”

Het VARAgids-interview met Paul Witteman kunt u lezen via Blendle.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen