Cast NPO 1-hit Heel Holland Bakt dit jaar iets minder wit

De cast van Heel Holland Bakt is dit jaar iets minder wit. Waar er vorig jaar alleen maar witte mensen meededen aan het kijkcijfermonster van de NPO, zitten er dit jaar twee niet-witte kandidaten bij.

Heel Holland Bakt © MAX/Roland J. Reinders

Diversiteit is een belangrijk speerpunt van de NPO. De omroeptop wil dat ook niet-witte Nederlanders zich goed vertegenwoordigd voelen bij de tv-zenders NPO 1, 2 en 3. Een volledig witte cast vindt men bij de NPO dan ook onwenselijk. Vanuit dat oogpunt zet Heel Holland Bakt dit jaar een stap in de goede richting.

Twee niet-witte kandidaten

Waar er vorig jaar dus alleen maar witte kandidaten meededen, zitten er dit jaar ook een Chinese Nederlander en een Dominicaanse Nederlander bij. Verder zitten er ook nog kandidaten met een Oostenrijkse en Friese achtergrond bij, maar zij zijn wel wit. In totaal doen er dit jaar tien kandidaten mee aan de coronaproof-editie van Heel Holland Bakt.

De Heel Holland Bakt-tent is vanwege de maatregelen twee keer zo groot, maar dat maakt de pret er volgens Omroep MAX niet minder om. “De bakkers zijn drie keer zo enthousiast, Janny en Robèrt proeven vier keer zoveel en André.. is gewoon André; steun en toeverlaat voor de thuisbakkers.”

Kerstspecial

Voordat het nieuwe seizoen van start gaat op zondag 27 december, maken André van Duin, Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven zich eerst klaar voor de kerst. De sfeerbeelden:

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen