‘Akwasi liegt: Omroep Zwart heeft niet 55, maar 15 duizend leden’

De nieuwe Omroep Zwart van rapper Akwasi heeft niet 55, maar slechts 15 duizend leden. Die opvallende bewering deed Johan Derksen maandagavond in Veronica Inside.

Akwasi en Johan Derksen Foto: RTL / Talpa

Akwasi vierde een maand geleden feest, omdat zijn Omroep Zwart de drempel van 50.000 leden had gehaald. Dit aantal is het absolute minimum voor omroepen die kans willen maken op een plekje in het NPO-bestel. Een maand later zit de omroep volgens de officiële website zelfs op ruim 55.000 leden. Onzin, beweert Johan Derksen.

‘Maar 15 duizend leden’

Johan Derksen riep, overigens zonder enige onderbouwing, dat Akwasi tienduizenden leden uit zijn duim zou hebben gezogen. “Ze zeggen dat ze 50.000 handtekeningen hebben, maar dat schijnt helemaal niet waar te zijn. Die hebben er maar 15.000, hoorde ik”, aldus de voetbalanalist, die het had over een ‘betrouwbare bron’.

Mocht de bewering van Johan kloppen, dan zal Akwasi tegen de lamp lopen tijdens het proces voor toetreding tot de publieke omroep. Middels een steekproef zal immers worden gecontroleerd of de leden wel echt bestaan en of alle gegevens kloppen.

‘Zwart sowieso in bestel’

De gerenommeerde tv-kenner Angela de Jong liet eerder nog weten dat het wel heel raar moet lopen als Omroep Zwart níet in het bestel terechtkomt. Volgens haar zullen racismeroepers zich melden als de omroep van Akwasi blijft hangen in de toelatingsprocedure.

Angela de Jong eerder: “Gelukkig hebben ze daarna een doorwrocht plan nodig en kan minister Arie Slob de boel afwijzen. Maar doe dat maar eens. Als hij Omroep Zwart blokkeert, zal het racismegeschreeuw niet van de lucht zijn.”

Rapper Akwasi heeft niet gereageerd op de bewering van Johan Derksen.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen