André van der Toorn ligt er na 20 jaar uit bij SBS 6, Wegmisbruikers stopt

André van der Toorn wordt in maart volgend jaar na maar liefst 20 jaar op straat gezet bij SBS 6. Ook zijn programma Wegmisbruikers houdt op te bestaan. Dat heeft de tv-zender zojuist bekendgemaakt.

André van der Toorn © SBS / Elvin

Naast Wegmisbruikers presenteerde André van der Toorn in de afgelopen decennia ook titels als Van Onze Centen, Verboden in te rijden, Reportage, De Gevaarlijkste Wegen van Nederland en De Alarmcentrale voor SBS 6.

Daar komt nu een einde aan. “Door wijzigingen in de programmatische koers van de zender en het stoppen van onder andere het programma Wegmisbruikers, verlaat hij na 20 jaar SBS 6”, laat Talpa Network weten.

Fantastische tijd

André van der Toorn laat in het persbericht weten dat hij een geweldige tijd heeft gehad bij SBS 6. “Ik heb een fantastische tijd gehad bij SBS6. Er is me altijd veel ruimte gegeven om mijn creativiteit in te zetten in een brede range programma’s. Daarbij heb ik constant met leuke, goede collega’s en producenten mogen werken.”

De presentator vervolgt: “Ik vind het jammer dat het stopt, maar kijk met groot plezier terug op de afgelopen 20 jaar bij SBS6 en zie er naar uit om volgend jaar met volle energie nieuwe uitdagingen aan te gaan.”

SBS 6 bedankt André

Marco Louwerens, directeur Televisie van Talpa Network, voegt daar aan toe: “Wij bedanken André voor de meer dan prettige samenwerking en voor alle bijzondere programma’s die hij onze zender heeft gebracht. Ik wens hem heel veel succes bij alles wat hij straks gaat ondernemen.”

In 2017 moest André zijn SBS-werk stilleggen omdat hij was getroffen door lymfeklierkanker. Na drie maanden, nog tijdens zijn chemokuur, pakte hij zijn televisiewerk weer op. Hij verscheen toen voor het eerst kaal in beeld. André gaf in 2018 aan te balen dat SBS twee van zijn drie shows had afgepakt.

Anderhalve maand geleden meldde André’s Wegmisbruikers-maatje Koos Spee nog dat de opnames van Wegmisbruikers stilliggen vanwege corona.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen