VVD-ster Dilan Yesilgöz vindt zichzelf niet publiciteitsgeil

VVD-Kamerlid Dilan Yesilgöz vindt zichzelf geen publiciteitsgeile politicus. Ze heeft gewoon regelmatig wat zinnigs te vertellen op televisie. Dat zegt ze in het programma The Friday Move op BNR Nieuwsradio.

Dilan Yesilgöz © Op1

In de meest recente podcast van The Friday Move is Dilan Yesilgöz de sidekick van gastheer Wilfred Genee. “Het is leuk dat je er bent. Je bent toch wel de meest publiciteitsgeile politicus van de VVD toch?”, zegt hij tegen haar.

Zij gevat: “Is dat een criterium om hier uitgenodigd te worden? Zijn dat jouw criteria?”

Wilfred: “Ha ha, nee, maar ik zag je gisteren ook weer zitten bij Op1.”

Dilan: “Misschien heb ik af en toe wat te melden.”

Schorre stem

Dilan zit in het programma met een enorm schorre stem. “Oh je stem is niet helemaal goed. Te veel in de publiciteit geweest?”, merkt Wilfred op.

Dilan: “Nee, nee. Ik heb dit elke winter en ik ben ook getest. Ik heb dit elke winter door de kou buiten en de warmte binnen.”

Wilfred: “Nee, het was ook een beetje provocerend bedoeld. Maar in een onderzoek van de Volkskrant werd je eerder dit jaar al gezien als de politicus die het meest in beeld kwam op radio en tv. Met grote afstand, ja.”

Media

Dilan kent dat onderzoek niet. “Oh, dat heb ik dan oprecht gemist. Ik heb een portefeuille waar heel veel in gebeurt: Justitie en Veiligheid. Daar is veel gaande: of het nou gaat om drugscriminelen of terroristen.”

“Daar heb ik niet alleen een mening over, maar ik kom ook met voorstellen om dat beter aan te pakken. Dan vind ik het ook heel fijn als de media zeggen: ‘We zijn geïnteresseerd in die voorstellen.’”

De podcast kunt u hier beluisteren:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen