Youp van ’t Hek vindt Vooravond-duo ’tenenkrommend’

Youp van’t Hek vindt dat Fidan Ekiz en Renze Klamer eind oktober tenenkrommende televisie afleverden met hun seizoensfinale van De Vooravond. Het was één grote ijdeltuiterij. Dat stelt hij in de VARAgids.

De Vooravond Foto: BNNVARA

Fidan Ekiz en Renze Klamer namen nogal theatraal afscheid van de kijker: niet alleen zongen ze een liedje, maar ook lieten ze zich ondervragen door Erik Dijkstra en Frank Evenblij. Cabaretier Youp van ’t Hek vond het allemaal wat overdreven na die paar maanden tv die ze hebben gemaakt.

Youp lijkt zich volledig aan te sluiten bij de mannen van Veronica Inside, die dezelfde mening hadden. Zij wilden graag de beelden hebben, maar dat werd geweigerd door De Vooravond, uitgerekend in de week dat ze zelf klaagden dat ze geboycot werden door de NOS.

Tenenkrommend

Volgens Youp kan televisie ‘dodelijk’ zijn. “Bij De Vooravond hadden Renze en Fidan het onzalige idee opgevat om een onbegrijpelijk lied te gaan zingen. En dat deden ze niet zo goed. Tenenkrommend zelfs. En er brulden ook nog een paar amateurs doorheen. Onverstaanbaar gelukkig.”

Het was écht heel erg slechte televisie, aldus Youp. “Het deed een beetje denken aan een niet zo goed gerepeteerde schoolavond. Renze zelf keek overigens heel tevreden.”

Ivo Niehe Bokaal

Daarna was dus het interview door Erik Dijkstra en Frank Evenblij. “Waarom? Geen idee.”

“Het leek wel of ze een afscheid na veertig jaar succes vierden. Het ging om een kwart seizoen. Ik heb de televisie uitgezet, maar het zou me niet verbazen als ze aan zichzelf nog de Ivo Niehe Bokaal hebben laten uitreiken.”

De VARAgids-column van Youp kunt u lezen via Blendle.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen