Thierry Baudet ergert zich aan Jinek: ‘Ik begrijp dit niet!’

Thierry Baudet, de leider van Forum voor Democratie, heeft zich maandagavond in Jinek behoorlijk geërgerd aan gastvrouw Eva Jinek. Dat was te zien in de uitzending op RTL 4.

Eva Jinek en Thierry Baudet Foto: RTL 4

Eva Jinek confronteerde Thierry Baudet met de aantijgingen aan het adres van Frederik Jansen, die als zevende kandidaat op de lijst van Forum voor Democratie staat.

Een oud-werkgever heeft deze Frederik Jansen neergezet als een behoorlijke engerd: “Freek had een enorme belangstelling voor het Derde Rijk, de rol van Adolf Hitler, de Holocaust (die hij relativeert), de positie van Palestina en Israël.”

Persoonlijke rancune

Volgens Thierry zijn de uitspraken gedaan uit ‘persoonlijke rancune’. Eva zaagde Thierry hier flink over door, omdat zij vindt dat Forum voor Democratie niet genoeg afstand heeft genomen van deze verdachtmakingen.

Thierry vond het erg vervelend dat Eva hem hier tien minuten lang over doorzaagde, aangezien hij aan tafel zat om twee van zijn kandidaten van de Tweede Kamer te presenteren.

‘Ik begrijp dit niet!’

Geprikkeld riep Thierry: “Ik begrijp werkelijk niet waarom het in dit leuke item, waarin we twee fantastische kandidaten en onze ideeën presenteren, het tien minuten moeten hebben over deze totale sideshow. Sorry hoor!”

Eva daarop: “Omdat deze persoon in jouw lijst staat, hoog in jouw lijst. Je hebt gezegd dat jullie willen meeregeren. Het is dan van wezenlijk belang wie er op jouw lijst staan.”

Eva verweert zich

De Forum-ster was zichtbaar geprikkeld, terwijl hij het in september nog zo leuk had aan tafel bij Jinek. “Misschien kunnen we het bij dit soort interviews proberen om het niet tien minuten lang over dit soort sideshows te hebben.”

Zijn gastvrouw daarop: “Ik heb het ook uitgebreid over andere dingen gehad, maar de mensen die op de lijst staan, zijn bij elke partij van wezenlijk belang. Dat zou ik bij iedere andere partij ook doen.”

Fragment

Het bewuste fragment:

Lees ook

Eva Jinek: ‘Ik geil niet op Thierry Baudet’ (20 december 2019)

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen